You are currently viewing Geo Vasiloiu, pionier al detailing-ului auto în Dâmbovița

Geo Vasiloiu, pionier al detailing-ului auto în Dâmbovița

Georgian Vasiloiu sau Geo Detailing, cum este cunoscut în domeniu, ne demonstrează că a-ți urma pasiunea, chiar dacă nu este ceva așa simplu cum sună, îți aduce împlinire. Pasionat de mașini încă din copilărie și tipicar de felul său, a ajuns să facă dintr-un stil de viață o meserie apreciată de finii cunoscători și de la a lustrui biciclete să-i ajungă pe mână mașini de sute de mii de euro. Detailing auto înseamnă efectuarea unor retușuri cosmetice ușoare, cu scopul este de a restabili luciul prin eliminarea zgârieturilor superficiale.

Pe la 12-13 ani, am început cu bicicletele. Eram înnebunit să le îngrijesc, să le întrețin, totul să lucească. Trecând anii, mi-am deschis atelier de biciclete. Apoi mi-am luat mașină, un Opel Corsa roșu. Tata avea o ceară cu care dădea pe Dacie, era pasionat să o întrețină. Am căutat pe internet și mi-am luat o ceară profesională. Toți prietenii când îmi vedeau mașina lustruită erau impresionați. Efectul de ceară pe culoarea roșie atrăgea atenția. Și așa a venit ideea să mă apuc de detailing auto. Nu știam dacă o să meargă. Dar m-am asociat cu un prieten care a cumpărat tot ce trebuie. Aveam 31 de ani. Am fost primul din Dâmbovița care a cumpărat mașină de polișat de la Meguiar’s , o firmă din SUA, din 1901 pe piață, când produceau ceară pentru trăsuri, deci o firmă cu istorie și tradiție”, povestește târgovișteanul acum în vârstă de 43 de ani.

Colaborarea cu prietenul său nu a rezistat, dar asta nu l-a descurajat și a continuat pe drumul său. „Mi-am cumpărat o mașină de polișat Rupes și produse de calitate – asta face diferența, pe lângă mâna de lucru și am început să fac ușor-ușor detailing de unul singur. Într-un oraș mic, precum Târgoviște, e mai greu, dar nu imposibil pentru cineva cu experiență. 60% dintre pasionații care apelau la mine mă cunoșteau din copilărie, aveau încredere în mine că știau cât sunt de tipicar. Mi-am făcut și o pagină de facebook. Ușor-ușor lumea a văzut ce fac.” Și nu numai proprietarii de mașini cu pretenții au văzut. Geo a fost contactat de firme mari de profil. „Au apelat la mine cei de la Ceramic Pro, am lucrat o perioadă cu ei. M-au invitat cei de la Nanolex, la ei la București, unde am făcut și niște cursuri. Am făcut cursuri și la Meguiar’s România. Diplomele primite sunt o recunoaștere a cunoștințelor mele și sunt o mândrie pentru mine”.

Însă cele mai mare satisfacții sunt aprecierea colegilor, pe de o parte și a clienților, pe de altă parte. „Prietenii mei de la Bogdan Detailing din București mă știu că sunt pasionat și am o colaborare cu ei de câte ori primesc mașini de lux. Așa am putut lucra pe elemente de mașini de lux, precum un Rolls Royce de 400.00 euro. Oamenii de acolo au încredere în mine și au plăcerea să mă invite să-mi fac talentul pe o mașină premium. Asta e satisfacția cea mai mare. La fel, când vin la mine pasionați, am cu cine să stau de vorbă și apreciază la adevărata valoare rezultatul. Acestea sunt cele mai mari satisfacții. Dacă lucrezi pentru bani și nu ești pasionat de ceea ce faci, nu realizezi nimic”, consideră Geo, care a avut și oferte să plece în străinătate, unde detailing-ul auto este apreciat la alt nivel, dar preferă să-și facă pasiunea acasă. „Eu nu plec în străinătate, pentru că familia mea e aici. Nu mă încântă să fac bani și să pierd familia. Dacă nu ai liniște sufletească, degeaba ai bani”.

Geo lucrează la un polish 2 zile, dar dacă e bine întreținut, după sfaturile pe care le oferă proprietarilor, poate ține câțiva ani. Pentru viitor, își dorește să găsească pe cineva la fel de pasionat ca și el pentru a se asocia în deschiderea unui business și a-și duce pasiunea la un nivel superior.

Distribuie: