You are currently viewing 14 edituri și 2 instituții editoare participă la Salonul Editorial „I.H. Rădulescu” 2023

14 edituri și 2 instituții editoare participă la Salonul Editorial „I.H. Rădulescu” 2023

Răsfăț în cărți de Zilele Cetății 2023, în scuarul Primăriei Târgoviște! Salonul Editorial „I.H. Rădulescu”, ajuns la ediția a XXII-a, propune târgoviștenilor și nu numai noutăți editoriale din diverse domenii, lansări de carte, dezbateri, un program încărcat, dar deconectant prin valoarea lucrărilor și oamenilor care au muncit pentru ca ele să ajungă la publicul larg.

Anul acesta, editurile participante sunt: ALL, Arco Iris, Editura Arhiepiscopiei Târgoviște, ART, Bibliotheca, Cetatea de Scaun, Corint, Curtea Veche Publishing, Eikon, Litera, Niculescu, Paralela 45, Polirim, Tritonic. Acestora se adaugă instituțiile editoare Bibioteca Județeană „I.H. Rădulescu” Dâmbovița și Complexul Național Muzeal „Curta Domnească” Târgoviște.

Între momentele deosebite ale evenimentului se numără lansarea de carte a ultimului volum semnat de Adrian Cioroianu „Frumoasă era Sena pe sub florile mele. Notele unui ambasador român la Paris între Bataclan ’15 și COVID-19”, apărută la Editura Curtea Veche Publishing, programată pentru vineri, 8 septembrie, de la ora 17.00.

Sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 10.30, sunt programate lansările de carte a doi istorici târgovișteni: „Cultura târgovișteană între mijlocul secolului al XVIII-lea – începutul secolului al XX-lea”, autori: Mihai Oproiu, Mihai Ștefan-Radu, Alexandra Ioana-Oproiu și „Edificii catolice și misionarism în Târgoviștea secolelor XIV-XVII”, de Iulia Ghercă , ambele publicate la editura Cetatea de Scaun, lucrări ce aduc și evidențiază informații importante pentru istoria Târgoviștei. La ora 12.00 urmează lansarea volumelor „În tăcerea nopții” (roman) de Dragoș C. Costache și „Între vulturi și oameni” (povestiri) de Teodora Matei, prezentate de lect. univ. dr. Popiliu Alexandru. Iar la ora 16.00 aole loc o altă lansare de carte, de la editura Bibliotheca – „A treia carte cu prieteni”, autor Chiru-Cătălin Cristea.

Iată mai jos programul întreg al evenimentului:

Distribuie: