You are currently viewing Invitație la o călătorie pe bolta cerului: 29 septembrie – Noaptea Cercetătorilor Europeni

Invitație la o călătorie pe bolta cerului: 29 septembrie – Noaptea Cercetătorilor Europeni

Dacă ai o minte curioasă și “DE CE?” este întrebarea ta preferată, atunci nu trebuie să ratezi NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI, evenimentul în cadrul căruia afli mai multe despre ce însemnă să fii cercetător și ai ocazia să iei contact cu lumea fascinantă a astronomiei și să vezi Luna, Jupiter și alte stele prin telescop. Călătoria pe bolta cerului pornește din Piața Tricolorului, începând cu ora 18.00, evenimentul fiind organizat prin Societatea Astronomică Română de Meteori și Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița.

Participanții vor putea observa de asemenea zborul Stației Spațiale Internaționale pe deasupra orașului Târgoviște (interval orar 20.15 – 20.23) și vor putea afla multe lucruri interesante despre instrumentele astronomice, modul cum pot fi folosite și oportunitățile de participare în viitor la tabere de astronomie și școli de vară. Cu acest prilej va fi organizată și o expoziție de astrofotografie. Iată mai jos agenda evenimentului:

Participarea este liberă, încurajându-se totuși organizarea de grupuri însoțite de profesori sau părinți.

Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi atrage anual peste 1,5 milioane de vizitatori. Anul acesta, în România, evenimentul se desfășoară simultam în 28 de orașe.

Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon (inclusiv pe WhatsApp): 0722829034.

Distribuie: