You are currently viewing Ion Antonescu a fost instruit la Școala Superioară de Cavalerie din Târgoviște

Ion Antonescu a fost instruit la Școala Superioară de Cavalerie din Târgoviște

În anul 1892 şcolile de cavalerie din Craiova şi Bucureşti sunt mutate la Târgovişte, unde se înfiinţează „Şcoala Superioară de Cavalerie”, primul comandant fiind lt. Col. Remus Boteanu. Aceasta a fost o formă academică de învăţământ militar, pentru care între 1895-1898 se construieşte şi un pavilion administrativ undeva în apropierea pieţei centrale a oraşului, consfinţit prin Înaltul Decret nr. 2496 din 13 iulie 1898.

Urmarea firească a fost un act de concesiune din 29.01.1899, prin care Dimitrie Athanasiu, primarul oraşului Târgovişte, şi maiorul D. Drăgotescu, delegat al Ministerului de Război, pun la dispoziţia „Administraţiei Războiului” o suprafaţă de 102 hectare şi 8198 metri pătraţi „situată în partea de sus a oraşului” pentru noi construcţii ale Şcolii de Cavalerie şi realizarea unui unui câmp de instrucţie şi alergări.

În ziua de 20 octombrie 1907, la Târgovişte, în apropierea gării oraşului, s-a pus piatra fundamentală la un nou  local pentru Şcoala de Cavalerie. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa A.S. Regale Principele Ferdinand, comandant al Corpului 2 Armată şi Inspector general al Cavaleriei, a Ministrului de război, general Averescu, a Prefectului judeţului Dâmboviţa, C. Dimitriu şi a tuturor autorităţilor militare şi civile din garnizoana Târgovişte.

Şcoala Superioară de Cavalerie Regele Ferdinand I din Târgovişte (1892-1948)

 

Printre cei care calcă pragul școlii se numără și una dintre cele mai controversate personalități ale istoriei României. Viitorul Mareșal Ion Antonescu, ale cărui aptitudini militare sunt greu de contestat, a fost instruit la Școala de Cavalerie din Târgoviște.

Distibuie