You are currently viewing Istoriile unei mari artiste, Corina Chiriac, vor fi dezvăluite și târgoviștenilor într-o expoziție inedită

Istoriile unei mari artiste, Corina Chiriac, vor fi dezvăluite și târgoviștenilor într-o expoziție inedită

Sâmbătă, 26 noiembrie 2022, Corina Chiriac vine la Muzeul de Istorie Târgoviște, unde, începând cu ora 14.00, va avea loc vernisajul expoziției „Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste” organizate de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” și Muzeul Național de Istorie a României.


Expoziția pune în valoare donația făcută în septembrie 2021 Muzeului Național de Istorie a României de Corina Chiriac. Vor fi expuse documente de familie, fotografii, obiecte păstrate timp de generații, începând cu cele ale străbunicilor artistei, Ioana și Nichita Nestorescu.
O serie de portrete de familie completează expoziția găzduită de Muzeul de Istorie din Târgoviște, alături de portretele de atelier și rochiile purtate de artistă de-a lungul unei cariere de peste cinci decenii: de la rochia din perioada interbelică, modificată de Corina Chiriac și purtată la festivalurile de la Dresda, R.D.G. (1975) și „Bratislavska Lyra” (1976) și în turneele din R.D.G., Polonia și Cehoslovacia, la rochia cu paiete argintii sau rochia „cu harpă”, realizată pentru emisiunea „Eu sunt Corina”, regizată de Tudor Vornicu în 1979, emisiune ce a fost premiată la Festivalul Internațional al filmelor de televiziune de la Montreux, Elveția (1979), rochiile purtate în America, în perioada 1988-1994 și cea purtată în 2019, la recitatul susținut la Festivalul „Cerbul de Aur” de la Brașov.
Vor fi expuse, în premieră, trofee primite de artistă în ultimii ani și cu acest prilej vor fi prezentate și două cărți ale artistei.


Expoziția „Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste” va fi deschisă în perioada 26 noiembrie 2022 – 31 ianuarie 2023 și poate fi vizitată, de marți până duminică, în intervalul orar 9:00 – 17:00.

Distribuie: