You are currently viewing TÂRGOVIȘTE: S-a reluat alimentarea canalului de irigații colmatat de mâlul din barajul Pucioasa (VIDEO)

TÂRGOVIȘTE: S-a reluat alimentarea canalului de irigații colmatat de mâlul din barajul Pucioasa (VIDEO)

Deversare controlată a apei din barajul Pucioasa a antrenat și o mare cantitate dintr-un mal de mâl care s-a surpat. Astfel, râul Ialomița  s-a umplut de mâl.  Priza de alimentare la Iazul Morilor, prizele de alimentare apă pentru lacul din Parcul Chindia, pentru lacul de lângă Complexul Turistic de Natație și toate canalele de irigații pentru cartierul Matei Voievod au fost colmatate în mare măsură.  Ieri, s-a reluat alimentarea pentru canalul de irigații: “Problemele generate de lucrările de la barajul de la Pucioasa, care au afectat alimentarea cu apă a agricultorilor din Matei Voievod, sunt depășite momentan într-o proporție importantă.

mal ialomita

Pe fondul scăderii turbidității în amonte de Târgoviște și în urma intervenției „Apelor Române” și a Direcției de Salubritate” a Primăriei, a fost găsită o soluție de realimentare cu apă a canalului din vecinătatea Complexului de Natație!”a precizat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Distribuie: