You are currently viewing Ziua Mondială a Baletului, din nou la Târgoviște

Ziua Mondială a Baletului, din nou la Târgoviște

Baletul și muzica clasică și-au dat mâna la Târgoviște, într-un eveniment special organizat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște și Școala de balet „Daniela Rotari”. Aceasta din urmă a inițiat anul trecut acest tip de manifestări cu scop educativ.

Ziua Mondială a Baletului este sărbătorită în fiecare an, pe data de 2 noiembrie. Această sărbătoare datează din anul 2014, când au fost transmise live pentru prima dată imagini din culisele principalelor companii și teatre de opera și balet. „Evenimentul susținut aseară, la Muzeul de Istorie, a fost unul cu caracter pur educativ. Noi am ales, o variantă de atelier experimental, cu o tehnică de creație împrumutată din dans contemporan: copiii balerini au dansat pe muzică instrumentală, interpretată tot de copii elevi și  ghidați un pic de mine, și-au construit momentul coregrafic”, ne-a declarat prof. coregraf Daniela Rotari Pătuleanu.

Totul a fost regizat ca o poveste a unui copil de 6 ani,  care descoperă lumea magică a instrumentelor și stilurilor de dans, iar la final face o alegere în favoarea baletului clasic și a pianului. „Atmosfera a fost magică, delicată și sensibilă, iar  copiii au colaborat extraordinar de bine. Le mulțumesc mult tuturor profesorilor, copiilor și părinților  care au fost deschisi să participe în această „aventură” frumoasă. Le mulțumesc, în special, părinților care, fac tot posibilul, în aceste vremuri și depun eforturi de a-i susține pe copiii în dezvoltarea lor , pe acest drum, deloc ușor, în studierea dansului și muzicii clasice”, a mai adăugat profesoara.

În spectacolul astfel regizat au mai luat parte elevi ai următorilor profesori de specialitate: Ioana Oltea Stan – violoncel, Adrian Stoica – flaut, Maria Andreea Rusu – vioară, Ana Sălișteanu – pian, Andreea Andrei – pian.

Distribuie: