You are currently viewing Timp liber lângă Târgoviște – Cascada La Blide

Timp liber lângă Târgoviște – Cascada La Blide

Dacă ai nevoie să te încarci cu energie știm un loc perfect pentru asta! La nici 40 de minute de Târgoviște, pe un drum extrem de accesibil, poți găsi în inima Munților Leaota, una din cele mai frumoase cascade din România – Cascada La Blide. Locul este unul mirific, cu peisaje de vis, iar cascada este unică în România, prin modul în care apa a săpat în formațiunea calcaroasă.

Așa că lăsând orașul în urmă, pe traseul Târgoviște – Fieni – Runcu, cascada se află la aproximativ 6 km  de la ieșirea din comuna Runcu. Drumul de acces este unul forestier, accesibil. La aproximativ 1 km de cascada, drumul se bifurcă. Nu veți găsi un indicator care să vă arate drumul spre cascadă, iar GPS-ul vă va aduce doar până în acest punct. De aceea va spunem că drumul din  stânga ajunge la Mânăstirea Adormirea Maicii Domnului, iar cel din dreapta, la cascadă. Important de știut este faptul că fiind o zonă sălbatică, nu este exclusă și întâlnirea cu animale sălbatice. De altfel, există avertizări în acest sens și trebuie să vă luați măsurile de siguranță necesare. La fel de important este că de la bifurcație, nu mai există nici semnal la telefon.

Odată ajunși, însă, veți avea în față o minune a naturii. Apa a săpat “blide” în munte (termen popular pentru vas) și curge dintr-unul în altul. Cascada este mult mai lungă decât ceea ce se vede din drum, dar pentru a urca vă recomandăm atenție și încălțăminte potrivită. În zonă temperaturile sunt cu aproximativ 10 grade mai scăzute decât în oraș.

În liniștea muntelui, sunetul cascadei te face să uiți de stresul cotidian. La fel și peisajele din jur. De aceea Cascada La Blide este una din propunerile noastre pentru timp liber lângă Târgoviște.

Iar dacă ajungeți aici, marea noastră rugăminte este să nu lăsat muntelui, ambalajele sau sticlele pe care le aduceți cu dumneavoastră!


PS. Dacă știți locuri care merită promovate, ne puteți scrie pe WhatsApp – 0737449352

 

Distibuie