You are currently viewing Balerinele târgoviștence au reprezentat cu succes orașul la Bucharest Dance Awards

Balerinele târgoviștence au reprezentat cu succes orașul la Bucharest Dance Awards

Târgoviștea a devenit un nume pe harta baletului clasic și dansului liric. Elevele Școlii Populare de Arte” Octav Enigărescu” din Târgoviște, în colaborare cu Școala de balet „Daniela Rotari” au adus noi premii acasă, după ce s-au impus la cea de-a 12-a ediție a concursului internațional Bucharest Dance Awards, ce a avut loc pe 6 mai , la București. Între cele 26 de premii obținute pentru momentele coregrafice atât de balet clasic, cât și de dans de caracter, jazz și dans liric, Târgoviștei i-a revenit onorantul premiu „The Best Solo”, câștigat de eleva Daria Florentina Sandu. S-au mai remarcat balerinele Visenica Ștefania Teodora, Petre Denisa Ioana, Vasile Carla Antonia, Mihai Sandra Elena, Varduca Medeea, Tendai Mutenda ocupând podiumul cu locul 1.

Elevele coordonate de prof. coregraf Daniela Rotari Pătuleanu au demonstrat că nivelul baletului a crescut în Dâmbovița, fapt concretizat nu numai în rezultate, ci și în faptul că Târgoviștea are, pentru prima dată, o balerină ce dansează pe pointe varianții din repertoriul Internațional – Denisa Petre. Școala de balet „Daniela Rotari” este singura școală de dans academic din județ, urmând sistemul de predare Vaganova.

Urmează noi competiții și reprezentații pentru balerinele târgoviștence. Pe 13 mai vor participa la „Marele Premiul al Palatului Copiilor”, iar de Zilele Județului Dâmbovița vor putea fi văzute și susținute cu aplauze acasă, la Târgoviște.

Distribuie: