You are currently viewing Camelia Varga: „Niciodată nu visasem să fiu actriță!” Un drum lung parcurs până la scenă

Camelia Varga: „Niciodată nu visasem să fiu actriță!” Un drum lung parcurs până la scenă

Atunci când te naști sub o stea, lumina ei te va urmări oricât ai încerca să te ascunzi. Așa a fost și viața actriței Camelia Varga. Acum urcă pe scena Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, însă a avut de înfruntat un drum tare lung până la scenă. Faptul că azi este unul dintre actorii Cetății nu este altceva decât dovada legăturii strânse dintre ea și scenă.
Camelia s-a născut în Făgăraș, într-o familie modestă, care-și dorea un viitor sigur pentru ea. Multă vreme n-a știu Camelia ce e scena și nu a auzit cât de tare o striga. A vrut să devină avocat sau profesor, însă viața ei s-a schimbat complet atunci când, în Făgăraș, un actor a dorit să pună în scenă o piesă de teatru. Camelia, elevă de liceu, a mers la probe și așa a început drumul ei spre scenă. Aproape de Examenul maturității, mama ei a oprit-o să mai meargă la repetiții, mai ales pentru că vedea cum Camelia se îndrăgostește de scenă. La final de liceu, când ea a vrut să dea admiterea la teatru, mama ei s-a opus. A dat admiterea la Facultatea de Filologie, dar nu a intrat. Ăsta a fost semnul ei pentru a da admiterea la teatru în anul următor. A făcut Facultatea de Teatru din Târgu Mureș și a plecat apoi la Timișoara. A jucat acolo timp de 3 ani, dar pentru că nu a primit un contract la Teatrul National, a renunțat. S-a întors acasă și a lucrat câteva luni la Monitorul de Făgăraș, apoi la Transilvania Express în Brașov. A ajuns să lucreze la DGASPC Brașov, s-a specializat în asistența socială, a continuat să facă presă, mai exact o emisiune social-educativă, ba chiar s-a licențiat și în psihologie.
Când mama ei a văzut că e nefericită, că se simțea incompletă, chiar ea a fost cea care a încurajat-o să mai des o șansă teatrului. Așa a ajuns actriță a Teatrului din Turda și, la ceva timp, s-a mutat în București. A făcut televiziune în București, însă când a simțit că locul ei nu mai e acolo și-a dat demisia și a început să lucreze cu copiii. Făcea cursuri de teatru. Ușor-ușor a început să joace în filme, în reclame și chiar în seriale precum „Lecții de viață.”. În 2016 a găsit un anunț pe internet care spunea că Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște își caută actori. A venit la probe și de atunci este actrița Cetăți.
Distibuie