You are currently viewing Daniel Neagu, 15 ani: „Dansul m-a schimbat destul de mult”

Daniel Neagu, 15 ani: „Dansul m-a schimbat destul de mult”

Îl știu pe Daniel Neagu de când a pășit în lumea dansului. Era pe atunci „Dănuț”, un copil de 6 ani, ușor țimid, dar concentrat pe ce are de făcut. Părinții l-au adus la cursurile prof. coregraf Daniela Rotari Pătuleanu pentru a face mișcare și a consuma din energie. A descoperit însă că îi place dansul și că are talent în acest domeniu. A urmat timp de câțiva ani cursuri de dans, trecând chiar și prin balet, mai inedit pentru un băiat. Mulți au abandonat pe parcurs. Și el a întrerupt de ani buni participarea la cursuri, drept pentru care am fost uimită în luna decembrie să-l recunosc în spectacolul „Spărgătorul de nuci”, pus în scenă de fosta lui profesoară de dans. L-am recunoscut după nume, pentru că imaginea lui din mintea mea rămăsese în copilărie, nu ajunsese la adolescența de acum. După ani de pauză și numai câteva repetiții, a reușit să-și susțină prestația pe scenă minunat. „Când am urcat pe scenă în Spărgătorul de Nuci am deblocat niște amintiri”, ne-a mărturisit el. A fost o surpriză plăcută, ce merită, pe lângă aplauzele de la finalul spectacolului, atenția noastră a tuturor.

Pentru mine a contat mai mult ce am trăit acolo”

Daniel este acum elev la Arhitectură, la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște. De mic copil i-a plăcut și desenul. Dansul rămâne ca hobby, un hobby cu o bază solidă, după cum o demonstrează. Stilurile de dans modern și contemporan sunt preferatele lui, dar a acceptat propunerea fostei sale prof. coregraf de a face parte dintr-un spectacol complex de balet și într-adevăr s-a încadrat perfect în scenariu și în poveste, pentru că, pe lângă mișcări și noțiuni de bază, nu a uitat un aspect esențial din anii de cursuri/spectacole/concursuri: atitudinea este cea care face diferența pe scenă. „Dansul a fost și este pentru mine o experiență frumoasă. M-a schimbat destul de mult, atât pe partea emoțională – încredere, exprimare liberă, gândire, cât și pe parte fizică. Mi-ar plăcea să continui ca hobby sau pe anumite proiecte, cum a fost spectacolul Spărgătorul de nuci” spune el.

A participat la multe competiții, ca și copil. Are adunate diplome și trofee, dar câștigul adevărat consideră că a fost altul: „Pentru mine a contat mai mult ce am trăit acolo.”

Felicitări, Daniel, ție și celor care te-au susținut!

Oana Berliba-Soare 

daniel neagu daniel neagu

Distribuie: