You are currently viewing Denisa Predică, dublu campioană națională la skeleton

Denisa Predică, dublu campioană națională la skeleton

În timp ce majoritatea copiilor și tinerilor preferă să-și petreacă timpul fără prea mari constrângeri, există și excepții – aceia care muncesc zilnic pentru visul lor. Este și cazul târgoviștencei Denisa Predică, ce practică sport de 11 ani. „Am făcut sacrificii, dar merită, pentru că satisfacția este mare când obții rezultatele dorite”, consideră tânăra de 20 de ani, proaspăt dublu campioană națională la skeleton. Este legitimată la CS Muscel și practică skeleton de trei ani, fiind cooptată în acest sport mai puțin cunoscut de la atletism, sport pe care îl practică de la vârsta de 9 ani și unde s-a remarcat la probele de viteză. „Am zis să încerc, că este ceva nou. Apoi am descoperit că mă reprezintă”, ne-a mărturisit Denisa,.

Skeletonul este un sport de iarnă ce se practică pe o pârtie descendentă, ca și sania, numai că în proba de skeleton, sportivul se întinde cu capul înainte. În România nu există decât o singură pistă pe care se realizează concursuri de gen, la Câmpulung. Aici a avut loc la final de septembrie Campionatul Național de Skeleton, unde târgovișteanca a obținut locul I atât la Juniori I, și cât și la Seniori. Mai are în palmares și locul II la Cupa  României la Skeleton de anul acesta și în prezent se pregătește pentru concursurile din iarnă. Face 10 antrenamente pe săptămână, dar ține cont și de odihnă. „Skeletonul necesită în principal viteză și forță. Dar și odihna, și concentrarea sunt importante”, explică Denisa care are propria rețetă de combatere a emoțiilor la concursuri.

„Când intru pe pistă, încerc să mă gândesc la toată munca pe care am depus-o în lunile de pregătire și că trebuie să obțin un rezultat cât mai bun.”

Este studentă la Facultatea de Sport din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, nu a renunțat la atletism și ar dori o carieră ca antrenoare, este de asemenea și arbitru de fotbal, așadar sportul va fi în continuare nelipsit din viața ei. Dar în ceea ce privește skeletonul, obiectivul său este selecția în lotul național pentru senioare, care îi va permite perfecționarea și participarea la competiții superioare.

Distribuie: