You are currently viewing Diana Petre studiază și muncește în străinătate pentru a-i putea oferii Cetății strălucirea de altă dată

Diana Petre studiază și muncește în străinătate pentru a-i putea oferii Cetății strălucirea de altă dată

Dacă e un lucru care iese în evidență pentru noi toți atunci când vine vorba despre autorii clasici români, acela este că majoritatea lor au plecat la studii în străinătate și apoi s-au întors pentru a schimba ceva în țara lor. Astăzi am descoperit că acest obicei încă mai există printre tinerii cetății. Diana Petre are 21 de ani, este absolventă a Colegiului Național „Constantin Cantacuzino” și studiază turismul în Regatul Unit. Plecată la studii în străinătate inițial pentru a-și construi un viitor, Diana ne-a atras atenția prin ideea ei de a schimba orașul în care trăim, de a-l face un loc frumos și curat.

Pentru lucrarea sa de licență, Diana a vrut să simuleze implementarea unui program internațional de regenerare economică și culturală în orașul ei natal. Business Improuvement District (BID) este un proiect care adună laolaltă investitorii economic locali și, cu sprijinul autorităților locale, companiile privat implementează proiecte de dezvoltare locală pentru a-și spori și ei șansele de profit și de creștere economică raportat la zonă. „Unde altundeva m-aș fi putut gândi să fac un astfel de proiect decât în orășelul meu?!”, a spus ea. Inițial a încercat să ia legătura cu autoritățile dar pentru că timpul era prea scurt, a fost orientată către un grup de facebook pentru ca oamenii din comunitatea locală să îi ofere sprijin. Din păcate, oamenii cetății au luat în râs ideea Dianei, iar ea a luat hotărârea de a-și lărgi cercetarea asupra întregii țări.

Deși a fost foarte dezamăgită de reacția comunității, Diana studiază și muncește din greu pentru ca într-o zi, cât mai curând, să se întoarcă de tot la Târgoviște și să-i deschidă o agenție de turism prin care să își promoveze orașul. „Mă gândesc tot timpul să mă întorc acasă…”, a spus Diana vizibil emoționată. După ce a fost admisă la 5 facultăți diferite, Diana a ales turismul și-a luat inima în dinți și a plecat la 18 ani pe propriul ei drum. A muncit de atunci în fiecare zi și și-a creat de una singură un viitor. Crede că Regatul Unit mai are încă multe de oferit și de explorat, dar visul ei e să vină la Târgoviște și să schimbe cetatea-n bine. Atitudinea unui tânăr, atât de atașat și devotat orașului nostru nu poate decât să ne bucure și să sperăm ca într-o zi acești tineri motivați să redea strălucirea Cetății de Scaun din Țara Românească.Distribuie: