You are currently viewing „Este foarte multă distracție când conduci!” La doar 7 ani, Paul Andrei face karting ca un profesionist

„Este foarte multă distracție când conduci!” La doar 7 ani, Paul Andrei face karting ca un profesionist

       Uneori, ca să descoperi un viitor campion trebuie doar să fii atent la pasiunile lui fragede. Așa a făcut și Ovidiu Andrei, Președintele Asociației Clubul de Karting Electric Târgoviște, cu fiul său Paul Andrei. Pe când micul pilot nici nu împlinise 5 ani, pentru că tatăl lui a observat pasiunea pentru jocurile video cu mașini, acesta a primit primul lui kart, unul cu pedale. La scurt timp, Ovidiu i-a modificat celui mic kartul transformându-l într-unul electric. După ce a exploatat potențialul mașinuței construite de tatăl lui, Paul a vrut și mai multă viteză așa că a primit un cart care atingea până la 13 km/h. N-a durat mult până ca micul pilot să învețe de unul singur să facă drifturi.

Când părinții au văzut că Paul ia tot mai mult în serios acest sport, au decis să-i caute micuțului un loc unde să-și exploateze potențialul. Așa au ajuns toamna trecută în baza de antrenament Titi Aur. După o probă în fața antrenorilor în această primăvară, Paul a fost pregătit și trimis direct în competiții. Ambițios, isteț și foarte pasionat, micul pilot s-a obișnuit repede cu noul kart profesionist și a ajuns și de două ori pe podium în acest sezon. A participat la mai multe competiții și s-a întors acasă cu primele lui două trofee pentru cel de-al treilea loc pe podium, lucru foarte rar întâlnit la un pilot cu atât de puțină experiență în circuit.

Paul e un talent nativ și nu vrea să renunțe prea curând la pasiunea lui. Ca în orice sport din România, părinții trebuie să suporte toate costurile pentru antrenamente, competiții și echipament profesionist, dar efortul este răsplătit de entuziasmul cu care Paul trece linia de finish de fiecare dată.

I-am promis lui Paul că peste 10-15 ani ne vom întâlni în același loc să-mi povestească despre mulțimea de trofee pe care le va obține până atunci, iar la determinarea pe care am văzut-o în el, nu cred că va dura mult până ce vom începe să scriem despre medaliile lui de aur. Cu o personalitate puternică, o candoare greu de ignorat și cu entuziasmul lui pentru mașini, presimt că Paul va pune Târgoviștea sus pe harta clasamentelor naționale de karting.

Redactor Claudia F. BADEA

 

Distribuie: