You are currently viewing Ion Atanasiu, antrenorul care a pus CSȘ Târgoviște pe primul loc în Campionatul Național de Volei

Ion Atanasiu, antrenorul care a pus CSȘ Târgoviște pe primul loc în Campionatul Național de Volei

Oricât de mulți jucători buni ar fi într-o echipă, dacă nu există și un antrenor bun care să-l valorifice pe fiecare jucător în parte, atunci echipa n-ar avea nicio șansă de succes. Atanasiu Ion a reușit să scoată tot ce e mai bun din echipa de Speranțe la Volei a CSȘ Târgoviște și-a pus numele Cetății pe primul loc în clasamentul național. Domnul Atanasiu face parte din Clubul Sportiv Școlar încă din 1991, când și-a încheiat cariera de aproape 10 ani de performanță în volei. A fost o bună perioadă doar instructor sportiv și antrenor secund, însă din 2009 este antrenor oficial de volei al CSȘ Târgoviște.

Vreau performanță!”, asta spune el. Și asta a și obținut. În 2022, cel mai de succes an de la înființarea CSȘ, Atanasiu Ion a dus două echipe de volei la Campionatul Național, Cadeți și Speranțe, iar pe fetele din echipa de speranțe le-a ajutat să ajungă pe primul loc național după un meci în fața speranțelor de la Dinamo. După acea finală, clubul de renume a început să aducă jucătoare din toată țara pentru a-și pregăti echipa de o nouă posibilă confruntare pe terenul de volei. Nu e prima dată când echipele de volei ale CSȘ ajung la campionatele naționale și după hotărârea și pasiunea pe care antrenorul le are, nu va fi nici ultima dată când Târgoviștea va urca pe podium.

Îi place disciplina, seriozitatea și determinarea. Antrenează 3 echipe ale clubului și, deși nu este deloc o muncă ușoară, dragostea cu care intră zilnic în sală, îi hrănește motivația și puterea de a ține la un loc trei echipe de fete. Muncește zi de zi pentru a obține performanță și niciodată nu a tratat lucrurile cu superficialitate, căci performanța nu se obține decât prin muncă grea. Vede și apreciază efortul copiiilor „Uneori muncesc mai mult decât noi, oamenii mari.”, dar nici nu lasă ștafeta jos la antrenamente. Ion Atanasiu vrea să aducă tot mai multe titluri naționale la Târgoviște și, deși unii dintre copii se pierd când văd rigoarea antrenamentelor, ori tratează superficial sportul de echipă, el crede că vor urma generații tot mai bun de sportivi ai Cetății.

Distibuie