You are currently viewing John de la Trooper, un suflet adolescent îndrăgostit nebuneștea de muzică

John de la Trooper, un suflet adolescent îndrăgostit nebuneștea de muzică

N-aveți idee cât de mult m-am străduit de data asta să-mi aleg cuvintele ca să pot transmite printr-un simplu text toată dragostea și inocența cu care John, toboșarul de la Trooper, vorbește despre muzică. E fix ca un adolescent care-ți poate vorbi ore în șir despre prima lui dragoste împărtășită.

Povestea lui John cu muzica a început încă din copilărie. Pe vremea când muzica clasică se difuza la televizor, iar oamenii chiar o ascultau, John se străduia să imite câte un instrument pe care-l auzea în vreo orchestră. Cu tobele, spune el, a simțit o conexiune aparte. Încă de atunci simțea că va face muzică, dar credea că muzica clasică va fi drumul lui. Asta până ce copilul curios a descoperit muzica rock. Și cum într-o casă cu reguli stricte o astfel de muzică ar fi adus haos, rock-ul a devenit fructul interzis. Asculta muzică pe ascuns, improviza tobe din orice, iar ritmul era ceva ce apărea instinctiv. A durat mult până ca John să înțeleagă ce sunt tobele și cum funcționează și a durat chiar și mai mult până ce copilul pasionat să primească propria lui jucărie preferată. Când John a primit primul set de tobe despre care a putut să spună că este al lui, același set care urcă și astăzi pe scenă cu Trooper, s-a format o legătură pe care nici eu n-am suficiente cuvinte să o pot exprima. Am avut însă un moment, de-a lungul discuției, în care am înțeles exact ce legătură este între tobe și toboșar, dar nu simt că e cazul să și scriu despre asta.

Înainte de a ajunge în Trooper, John a avut o primă trupă, apoi a ajuns să cânte în Simbolic și, în 1999, când Negativ a ales să se despartă de Trooper, băieții au venit la el, în Fiord și l-au anunțat senini că din acea zi el va fi toboșarul trupei. Și de atunci, la fiecare concert, John urcă pe scenă cu la fel de multă emoție ca prima dată, se deconectează de la orice grijă sau problemă și se conectează complet cu muzica. E greu să vezi publicul de dincolo de tobe și cu reflectoarele în ochi, dar John are mereu grijă să-și ia doza de energie de la public.

M-am bucurat că am unde să cânt și eram convins că o fac și cu cine trebuie. Eu mă vedeam cântând toată viața!

Când nu e pe scenă, John se ocupă, alături de soția lui, de un magazin online fix pe gustul fanilor Trooper. În schimb, când e pe scenă, pentru John sunt doar el, tobele lui și muzica.

 

Claudia F. BADEA

Distribuie: