You are currently viewing Pavel Dănciucă, târgovișteanul care conduce bucătăria celui mai bun restaurant vegan din Belgia

Pavel Dănciucă, târgovișteanul care conduce bucătăria celui mai bun restaurant vegan din Belgia

Un târgoviștean conduce bucătăria celui mai bun restaurant vegan din Belgia – Epiphany’s Kitchen.

Legume, fructe și zero gluten reprezintă secretul gustului la Epiphany’s Kitchen, restaurantul vegan declarant în 2021 cel mai bun din Belgia. În bucătăria restaurantului aflat în Gent, lucrează 4 bucătari: trei români și un afgan. Echipa este condusă de chef Pavel Dănciucă, un târgoviștean care are vastă experiență în domeniu. Până să ajungă la Gent, Dănciucă a lucrat în Israel și în Cipru unde s-a calificat ca bucătar și și-a șlefuit talentul.

La Epiphany’s Kitchen mănâncă zilnic sute de persoane, în condițiile în care notele de plată ale restaurantelor belgiene nu sunt deloc mici. Clienții apreciază preparatele, în condițiile în care mulți căută produse deosebite, fără gluten, dar și care să nu interacționeze cu diferitele intoleranțe pe care unii le au.

“Sunt foarte multe alergii. Lumea vine la noi cu fel de fel intoleranțe. Alergie la soia, la usturoi, la ceapă, la legume și fructe roșii, de exemplu. Chiar eu mă tratez de o astfel de alergie. Din start aleg restaurantul nostru pentru că știu că nu avem produse cu gluten. Dar unii ne sună și ne spun din timp că au o alergie specială și atunci ne putem pregăti pentru a prepara un fel de mâncare cu care să nu aibă probleme. Alții ne spun când ajung în restaurant. Și, sigur, ne e mai greu să ne adaptăm, le oferim ce avem în meniu pentru început, unul sau două feluri de mâncare, apoi ne adaptăm în bucătărie pentru a le putea prepara ceva care să țină cont de sensibilitățile fiecăruia.” a povestit bucătarul șef pentru Ziarul de Belgia.

Pentru reușita preparatelor, furnizorii sunt aleși cu grijă, iar rețetele sunt testate și luni de zile. Restaurantul nu exclude și preparatele din carne, în afara meniului, la solicitarea clienților, mai ales în cazurile în care aceștia vin însoțiți de copii. Chiar și bucătarul șef recunoaște că acasă gătește și carne, dar încearcă permanent să introducă în meniul restaurantului legume și arome foarte puțin sau deloc folosite, în condițiile în care în Gent se află cea mai mare comunitate de vegani din Europa. “Mă pun întotdeauna în locul clientului și mă întreb dacă aș mânca așa ceva sau dacă aș da banii să mănânc așa ceva.” este filozofia după care Pavel Dănciucă își conduce bucătăria.


Distribuie: