You are currently viewing Sorin Șetreanu, cel mai cunoscut stand-upper târgoviștean. Cum a ajuns să facă oamenii să râdă

Sorin Șetreanu, cel mai cunoscut stand-upper târgoviștean. Cum a ajuns să facă oamenii să râdă

Meseria asta, dac-o faci cu suflet, nu e chiar așa ușoară cum au unii impresia. Când dai însă de oameni ca Sorin, înțelegi cât de frumoasă e profesia de jurnalist tocmai pentru că afli atât de multe povești încât n-ai cum să te plictisești vreodată.

Pentru că tatăl lui Sorin Șetreanu este instructor de dans, a crezut pentru o vreme că acesta va fi și drumul lui. La 14 ani a plecat de la Târgoviște pentru a studia la un Liceu de Coregrafie din București. Cu timpul, și-a dat seama că talentul nu se moștenește tocmai genetic și că dansul nu i se potrivește. Prin 2018 a descoperit podasturile și a început să urmărească toate momentele de Stand-Up din SUA, UK și România. Așa și-a dat seama că-i place această formă de artă și că asta vrea să facă. Pentru că nu voia să le ceară părinților bani pentru a sta degeaba și a studia Stand-Upul, s-a înscris imediat după liceu la Facultatea de Regie. Noroc că a venit pandemia și n-a fost nevoit să mai meargă și la cursuri.

În timp ce colegii săi de facultate se străduiau să devină următorul Tarantino, Sorin urca la Open Mic și-și șlefuia tehnica de a construi și livra glumele. N-a durat mult până ca Teo, Vio și Costel să vadă talentul pe care Sorin îl are, așa că l-au luat pe lângă ei și, ușor-ușor, în scurt timp, Sorin a ajuns să deschidă spectacole prin țară pentru cei mai cunoscuți și apreciați comedianți din România.

Sorin crede că Stand-Up e ceva ce poate face oricine, oricine e dispus să muncească și să investească luni sau chiar ani pentru a construi un stil. Nu doar că seamănă înfricoșător de mult cu Costel, dar, în timp, mergând cu el în turnee, a și împrumutat elemente din stilul celui mai cunoscut și apreciat comediant din țară.

După ce timp de 6 luni, anul acesta, a pus Stand-Upul pe pauză pentru a face matinal la Radio TANĂNANA, Sorin s-a decis să se înscrie și la preselecțiile Stand-Up Revolution. Cu o glumă despre Târgoviște și 5 de Da!, Sorin a ajuns direct în echipa lui Teo. Poate o să primesc curând poze de la el și cu Trofeul Sezonului 2.

Deși e la început de drum, naturalețea cu care urcă pe scenă, fața simpatică și umorul de calitate, mă fac să cred că pe Sorin îl așteaptă un drum lung și plin de râsete. Vorbește serios și responsabil despre Stand-Up, iar energia lui e molipsitoare. Nu-mi rămâne decât să vă sugerez să stați cu ochii pe Stand-Up Revolution și să luați bilete la spectacole atunci când îl vedeți pe Sorin pe afiș.

Claudia F. BADEA

Distribuie: