You are currently viewing Toni Petrea, „talismanul” de la Chindia: „A fost o provocare și n-am stat foarte mult pe gânduri”

Toni Petrea, „talismanul” de la Chindia: „A fost o provocare și n-am stat foarte mult pe gânduri”

 Scopul acestei Reviste e să aducem Oamenii Cetății mai aproape unii de ceilalți și să arătăm poveștile din spatele carierelor de succes ale oamenilor din orașul nostru cochet. De curând, târgoviștenii au adoptat, cu o teamă transformată apoi în entuziasm, un nou om valoros pentru fosta Cetate de Scaun – Anton (Toni) Petrea, noul antrenor al AFC Chindia Târgoviște. Despre succesul său ca antrenor și despre speranța pe care le-a dat-o târgoviștenilor vorbește toată lumea, așa că eu vreau să vă vorbesc puțin despre omul Toni Petrea.

Toni a crescut de mic înconjurat de fotbal. Mergea la antrenamentele și la meciurile tatălui său și n-a durat mult până ca microbul să-l prindă și pe el. Deși talentul și pasiunea erau evidente pentru toată lumea, iar tatăl său l-a sprijinit mereu spre visul lui, când a trebuit să aleagă o carieră, a fost îndreptat spre Studiile Economice. Nu regretă c-a făcut asta, dar nici nu crede că locul lui e pe un scaun de birou.

       „E vorba și de șansă în fotbal. Mă consider un norocos pentru faptul că am reușit să mă mențin în circuit. Sunt foarte mulți oameni dedicați, dar cred că îți trebuie și o doză de șansă ca să poți activa”, spune antrenorul.

Extrem de modest când vine vorba despre propria persoană și foarte calculat în tot ceea ce face, Toni Petrea a fost omul potrivit la locul potrivit pentru Chindia. A spus în multe interviuri că nu știe dacă va rămâne sau nu alături de Chindia pentru multe sezoane de acum înainte, dar nu pentru că ceva l-ar nemulțumi, ci pentru că este ancorat în prezent, iar scopul lui de astăzi este să salveze Chindia de la retrogradare și să ajute fiecare jucător în parte să se pună în valoare.

Încă din finalul carierei de jucător, Toni se pregătea să devină antrenor. Își studia proprii antrenori și nota antrenamentele și tehnicile marilor antrenori ai lumii. A avut multe reușite atât ca jucător, cât și ca antrenor secund, dar se pare că noul post îl pune în valoare așa cum avea nevoie. Pentru el, mai mult decât validarea sa ca antrenor de către suporteri, contează relația lui cu jucătorii. Vrea să lase ceva în urma lui, să știe că a pus umărul la clădirea unor jucători valoroși. Pentru Toni Petrea există patru puncte cardinale ale fotbalului: încredere, atitudine, seriozitate și disciplină.  E important să crezi în ceea ce faci! Obiectivul meu este ca ei să devină mai buni!

 

Și pentru că nu puteam să nu discutăm și despre cea mai arzătoare problemă din fotbalul târgoviștean, am adus în discuție și Stadionul echipei. „Sunt convins că dacă s-ar rezolva cât mai repede problema stadionului ar fi o emulație foarte mare și echipa ar avea de câștigat. Atât echipa, cât și orașul. Nu e ușor nici pentru târgovișteni să plece mereu ca să vadă echipa favorită la Ploiești. Ar fi foarte important pentru noi să putem juca la Târgoviște. Cred că am fi susținuți într-un număr foarte mare.”

Dragostea pentru fotbal și respectul pe care-l are pe jucătorii din fața lui, îl fac pe Toni Petrea un antrenor calculat, care nu se aruncă în a face estimări și declarații entuziaste, dar care speră să poată schimba ceva în fotbalul românesc.

Distibuie