You are currently viewing Un actor, un scriitor, un om de cultură – Puiu Jipa, la lansarea unei „lipse de incultură”

Un actor, un scriitor, un om de cultură – Puiu Jipa, la lansarea unei „lipse de incultură”

Seara trecută, în ziua în care dragul nostru prieten Puiu Jipa a împlinit 65, Gazeta Dâmboviței în parteneriat cu editura Bibliotecha au lansat un nou volum din colecția de cultură a Gazetei – TABLETA DE MARȚI – Așa o lipsă de incultură. Volumul adună între coperțile sale o bună parte din textele pe care Puiu Jipa le scrie săptămânal pentru Gazetă.

Evenimentul s-a desfășurat în foaierul Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, într-o atmosferă demnă de un actor pensionar care însă, spre bucuria tuturor, nu va renunța la scenă.

Seara a debutat, așa cum ne stă în fire, cu ritmuri muzicale, iar apoi, dinamic și neobosit cum îl știm, a luat cuvântul directorul teatrului, MC Ranin, care a povestit cum l-a cunoscut pe Puiu, ce înseamnă el pentru Teatrul dâmbovițean și cât de importantă este munca pe care-o depune profesorul Ionuț Cristache în demersul său de a susține și încuraja cultura locală.

Rând pe rând, oameni care-l cunosc de-o viață de actor pe Puiu Jipa au luat cuvântul și au vorbit pentru noi toți în discursurile lor despre ce înseamnă Puiu pentru teatrul târgoviștean. Erica Oprea, Cristina Alexandru, Ionuț Cristache și Liviu Cheloiu le-au reamintit tuturor nu doar cât de important este actorul și omul Puiu Jipa, dar și cât de important este să susținem astfel de evenimente, să venim la spectacolele de teatru și să promovăm, pe cât se poate, cultura dâmbovițeană.

Nici colegii de scenă n-au lipsit de la eveniment și-au avut grijă să bucure pe toată lumea prezentă în modul lor artistic.

Distibuie