You are currently viewing Un dâmbovițean, în fruntea echipei de studenți câștigătoare la GastroPan 2023

Un dâmbovițean, în fruntea echipei de studenți câștigătoare la GastroPan 2023

Radu Dragoș are 24 ani, este student la Facultatea de Alimentație și Turism – Inginere și Management în Alimentația Publică și Agroturism, din cadrul Universității Transilvania din Brașov, iar luna trecută a avut ocazia să coordoneze câțiva colegi la concursul GastroPan 2023, secțiunea adresată studenților la profile de alimentație și turism.

Propunerea a venit din partea unei lady chef care l-a remarcat la orele de laborator. „În anul IV am avut un curs de Inginerie Gastronomică și am avut ocazia să lucrez cu lady chef Cornelia Ghișoi. Dânsa mi-a propus să particip la acest concurs și să fiu căpitanul echipei. Mi-a spus că pot să-mi aleg echipa dintre colegi”, povestește tânărul.

Cu pricepere și inspirație, tinerii au câștigat prin prepararea pentru expoziția GastroPan a 3 feluri principale din pește, 3 sosuri, 3 garnituri, o salată și un desert românesc reinterpretat – o pastă de colivă într-o sferă. Dar Dragoș consideră că rezultatul nu ar fi fost posibil fără îndrumarea lui lady chef Cornelia Ghișoi și este recunoscător pentru această experiență. „Este primul concurs la care particip. Gastronomia a început să mă pasioneze în liceu și  îmi doresc cât mai multă experiență practică și țintesc un post de chef la un hotel sau restaurant de 4 stele”, spune Dragoș, absolvent al Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște.

Dacă vă întrebați ce-i place unui viitor chef să gătească, răspunsul este simplu: „rețete banale, dar reinterpretate în stil propriu”. Dacă vă întrebați ce-i place unui viitor chef să mănânce, răspunsul o să vă surprindă plăcut: „Abia aștept să ajung acasă, să mănânc mâncare făcută de mama. La cămin, mi se face dor de stilul ei de a găti. Spune că am întrecut-o, dar sunt anumite mâncăruri care nu-mi ies la fel de bune ca ale ei”, ne-a mărturisit tânărul de origine din Bucșani.

Oana Berliba-Soare

Distribuie: