You are currently viewing 1, 2, 3…Start colectare selectivă la Târgoviște!

1, 2, 3…Start colectare selectivă la Târgoviște!

Colectarea selectivă a deșeurilor este o responsabilitate a fiecăruia dintre noi, un pas important în tranziția către un stil de viață sustenabil, în condițiile schimbărilor climatice pe care le simțim cu toții. Procesul de colectare selectivă ne-ar putea oferi un mediu înconjurător mult mai curat, dar ar ajuta și la conservarea resurselor naturale pentru folosul generațiilor următoare.

Din 1 martie, și noi dâmbovițenii vom colecta selectiv așa că e important să știm câteva reguli.

Colectarea selectivă impune ca punctele de precolectare din mediul urban și rural, zonele de blocuri, să fie dotate cu recipienți de diferite culori:

  • galben pentru colectarea deșeurilor de plastic și metal;
  • albastru pentru deșeurile de hârtie;
  • sticla se va precolecta în recipienți de tip clopot,
  • în eurocontainerele negre se vor depozita deșeurile menajere, fracția umedă.

Pentru zona de case, atât în mediul urban, cât și în cel rural, fiecare gospodărie va primi o pubelă de 120 l pentru deșeurile menajere și, lunar, 2 saci albaștri pentru hârtie și carton și 2 saci galbeni pentru plastic și metal.

Deșeurile reciclabile vor fi preluate, individual, din „poartă în poartă”, cu o frecvență de colectare de două ori pe lună de către operatorul de salubritate SUPERCOM. Restul deșeurilor va fi ridicat din zona de blocuri – mediul urban – zilnic, iar în mediul rural, o dată pe săptămână.


Distibuie