Cartea lui Bran Stoker despre vampirul din Transilvania a fost scrisă la finalul secolului al XIX-lea. An după an a devenit una dintre cele mai cunoscute, vândute și apreciate cărți ale lumii și a făcut dintr-o legendă un bestseller. Nu cred că mai e un secret pentru nimeni faptul că celebrul personaj îl are la bază la domnitorul valah Vlad Țepeș. Pe scurt, legenda s-a născut în vremea în care Țepeș a ajuns din aliatul, prizonierul lui Matei Corvin. Domnitorul Țării Românești ar fi fost pus în temniță de conducătorul ungar și, bineînțeles, ținut în condiții inumane. Vorba s-a dus ușor-ușor, pornind de la paznicii temniței, că domnitorul valah consumă șobolani ca să nu moară de foame, dar înainte le consumă sângele pentru a-și potoli setea neavând nicio altă opțiune. De aici, din gură în gură, s-a propagat legenda domnitorului valah care își potolea setea cu sânge, lucru care n-a mirat prea multă lume având în vedere cruzimea pentru ca Vlad Țepeș era deja cunoscut.
Povestea autorului american a ajuns să-i aducă milioane, iar târgoviștenii n-au reușit să-i convingă pe oamenii din întreaga lume că locul lui Dracul a fost la Târgoviște, nu în castelul Bran din Transilvania. Ei bine, acum avem o șansă reală să demonstrăm lumii că cel mai cunoscut personaj negativ din toate timpurile s-a născut în Cetatea Târgoviștei. Și cine altcineva ne putea spăla și promova imaginea? Cel mai pasionat de istorie om al cetății, Vasile Lupașc, și-a tradus în engleză primul volum din „Răstignit între cruci” și l-a urcat pe cea mai mare platformă de vânzare din lume – Amazon. Oficial, din 16 iunie, oricine, din orice colț al lumii, poate cumpăra cartea de pe site-ul Amazon, o carte care spune povestea reală a domnitorului valah.
Și „războiul” e abia la început, căci Vasile Lupașc intenționează să-și traducă în engleză și să își promoveze toate cărțile în încercarea de a restabili demnitatea domnitorului muntean.