You are currently viewing „Bucuria culorilor” – o expozitie cu punct de pornire în martie, acum 26 de ani

„Bucuria culorilor” – o expozitie cu punct de pornire în martie, acum 26 de ani

Pictorița Gabriela Anăstăsoaei a vernisat astăzi prima expoziție personală, la Cercul Militar din Târgoviște. Tablouri cu flori și natură, de asemenea porterete care omagiază femeia sunt menite să întâmpine primăvara. I-au stat alături cinci eleve pe care pictorița le îndrumă nu de foarte mult timp. „Ne-am dat toată silința ca să vă putem bucura prin ceea ce creăm”, a subliniat cu emoție aceasta.

 

Mă așez în faza pânzei și uneori pânza îmi spune ea ce să pictez”

Universul picturii i-a fost deschis în urmă cu 26 de ani, când la început de martie a primit cadou din partea soțului, cu prilejul zilelor de 1 și 8 martie, dar și a zilei de naștere – 4 martie, înscrierea la un curs de pictură. Avea 32 de ani și a urmat la clasa pictorului Tiberiu Cercel, la Școala Populară de Arte din Târgoviște. Laborant chimist de profesie, Gabriela Anăstăsoaei a început să picteze fără să gândească la faptul că pictura o va defini cu anii. „Mă așez în faza pânzei și uneori pânza îmi spune ea ce să pictez”, ne-a mărturisit ea. Formarea în pictură continuă. În urmă cu patru ani, a devenit elevă a artistului Laurențiu Popa, supranumit Rembrandt de România și a trecut de la flori, la portrete. A avut 11 expoziții colective, 3 în București, 1 în Drăgășani, 6 în oraș și 1 la Sibiu.

Îndrumă și elevi în acest domeniu și îi promovează, cele cinci eleve ale sale având lucrări expuse în cadrul noii expoziții. Cercel Anastasia, Dobrescu Maria Erika, Ilinca Anisia, Preda Sofia, Cristea Ana Maria și-au arătat talentul, apreciat de cei prezenți. „Am descoperit multe lucruri la ședințele de pictură. De exemplu, într-un tablou cu flori nu trebuie să pictezi număr par de flori. Și trebuie să folosești mereu și culoarea complementară. Culoarea mea preferată este portocaliu, iar culoarea complementară este albastru”, ne-a împărtășit din cunoștințele acumulate oferind și un mic secret Anisia Ilinca, elevă în clasa a III-a la Școala „Mihai Viteazul” din Târgoviște.

Expoziția mai poate fi văzută până la data de 17 martie, în programul 8.00-15.00.

Oana Berliba-Soare 

 

Distribuie: