You are currently viewing Primul ghid al orașului a fost realizat în 1911, cu ocazia Congresului Învățătorilor

Primul ghid al orașului a fost realizat în 1911, cu ocazia Congresului Învățătorilor

Al VIII-lea Congres al Asociației Geneale a Învățătorilor din România a avut loc la Târgoviște, în perioada 20-23 august 1911, prilej cu care a fost întocmit și primul ghid al orașului, denumit „Ghid. Târgoviște în trecut și astăzi”. El a fost întocmit de preotul și revizorul școlar N.Grigore Aramă, o figură reprezentativă a culturii dâmbovițene.

Conform informațiilor din volumul „Cultura târgovișteană între mijlocul secolului al XVIII-lea – începutul secolului al XX-lea” semnat de de Mihai Oproiu, Mihai-Ștefan Radu și Alexandra-Ioana Oproiu, congresul avea să strângă peste două mii de participanți din toată țara. Autoritățile au luat măsuri pentru cazarea gratuită a participanților în internate și cazarme și au recomandat brutarilor, măcelarilor și birtașilor să ia măsuri de aprovizionare. Locuitorii au fost îndemnați să fie prezenți la gară, sâmbătă, 20 august 1911, pentru a întâmpina oaspeții.

Amosfera ceremonioasă a fost completată de inaugurarea Crucii închinate mareului martir al redesteptării naționale Tudor Vladimirescu.

Foto: www.bing.com

Distribuie: