Sunt deja ani buni de când se discută în orașul Târgoviște despre necesitatea demarării lucrărilor de restaurare pentru monumentul istoric Poșta veche, operă a arhitectului Alexandre Clavel, aflat în proprietatea Companiei Naționale Poșta Română. Nu s-a făcut niciun demers până în acest moment. Clădirea are o istorie interesantă, legată de doi dintre primarii orașului Târgoviște: Lazăr Petrescu și Constantin Carabella.
Primele demersuri pentru construirea unul local telegrafo-poștal în Târgoviște au avut loc în anul 1898, când Direcțiunea Generală a Telegrafelor și Poștelor din subordinea Ministerului de Interne a trimis o adresă către Primăria Târgoviște în care preciza că, la fel cum au procedat și alte localități din țară, să găsească un teren bun situat în centrul orașului spre a-l dona Direcțiunii. (Detalii) Necesarul de teren era de 1200 de metri pătrați, însă măsurătorile făcute la locul în cauză au arătat o suprafață de numai 893 de metri pătrați.
Actul de Donațiune se va încheia abia în anul 18 februarie 1906 când se reiau discuțiile pe această temă la decizia Direcțiunii de a construi în acel an mai multe oficii în țară. Primarul de atunci era Constantin Carabella. În actul de donație apare specificat: „Această donațiune se face cu condițiunea ca Direcțiunea Generală a telegrafelor și Poștelor să înceapă în vara anului corent 1906, a construi pe acest loc, localul palatului telegrafo-poștal din acest oraș.” Și cu adevărat noua clădire a înfrumusețat orașul, arhitectul Alexandre Clavel concepând un impunător Palat în stil neoromânesc cu fațadă din cărămidă roșie, decorat cu brâu și cu ancadramente de piatră la uși și la ferestre.