You are currently viewing Albert a dus cafeaua la rang de artă și a adus un trofeu în domeniu, la Târgoviște

Albert a dus cafeaua la rang de artă și a adus un trofeu în domeniu, la Târgoviște

Are 21 de ani și a făcut din cafea o pasiune! O pasiune răsplătită mai nou cu premii. Târgovișteanul Albert Sandu a fost singurul reprezentant al Cetății care a participat la Campionatul Național de Latte, Art unde a și performat. S-a întors cu locul al III-le la , deși a fost prima lui participare la un concurs în domeniu. Se pregătește, însă, intens pentru viitoarele competiții și participă la festivaluri de profil.

Relația sa cu cafeaua a început accidental, la 18 ani, când din nevoia a avea un venit a găsit de lucru într-o cafenea.  “Din septembrie ca să învăț mai mult despre cafea m-am angajat la Fragilistic, și am intrat în lumea cafelei de specialitate. Este nevoie și de aparatură pentru a scoase maximum din cafeaua de specialitate. De aceea am și venit aici. Iar participând la festivaluri și acum la concurs am cunoscut oameni la fel de pasionați ca și mine.” spune Albert. Deși a început să prepare cafea doar din nevoia de a avea un loc de muncă, în viitor Albert vrea să devină un barista din ce în ce mai bun și să facă o carieră în acest domeniul destul de nou în România, care se pare că i se potrivește de minune.

Participarea la primul concurs a fost plină de emoții, dar s-a descurcat:

“Am avut foarte multe emoții. Nu cred că a fost constructive, dar… Concursul a avut două probe. Una preliminară, cu două seturi de cafele: două latte-uri clasice și două latte-uri la care puteam să folosesc un pen. Concursul se desfășoară cu un juriul care se comportă ca un client și cu care trebuie să interacționezi în timpul în care prepari cafeaua. Proba este și contratimp, având la dispoziție 8 minute. După ce am trecut de această probă, în finală am obținut locul al treilea.” ne-a povestit Albert în timp ce prepara diferite specialități pentru clienții librăriei cu cafenea din centrul municipiului, unde puteți oricând să gustați din specialitățile sale.



Distribuie: