You are currently viewing Mario Ionuț Prodan și Sara Moraru, o pereche de dansatori de aur

Mario Ionuț Prodan și Sara Moraru, o pereche de dansatori de aur

Pasiunea adevărată cere eforturi îndelungate și multe sacrificii. O poate confirma Mario Ionuț Prodan și Sara Moraru, doi liceeni târgovișteni în vârstă de 17 și 16 ani, care studiază dansul sportiv de 11 ani, iar pentru antrenamente merg la Ploiești de cel puțin patru ori pe săptămână. De cinci ani, ei formează o pereche pe ringul de dans, iar recent au câștigat locul I la Campionatul Național de Clase la dans sportiv, de la Baia Mare, un alt premiu important adăugat palmaresului lor.

Mario este elev la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște – profil Economic, iar Sara, la Liceul Teoretic „Petru Cercel” din Târgoviște – profil Filologie intensiv engleză, dar visează amândoi să ajungă antrenori și arbitri de dans sportiv. „M-a dus mama la balet când eram mică și mi-a plăcut foarte mult. Apoi am zis să încercăm și dansul sportiv și mi-a plăcut și mai mult. Asta îmi place, asta e tot ce mai îmi place și vreau să fac pe viitor”, ne-a mărturisit Sara. „Când eram mic, mama a observat că orice făceam prin casă dansam și așa am ajuns la dansuri. Mi-a plăcut de la început. Dansul mă face să mă simt liber, să-mi exprim emoțiile, sentimentele”, argumentează și Mario legătura lui cu dansul.

Antrenați de Vasile Pihuț și Ioana Cristescu, de la Alla Dance Ploiești, ei fac practic naveta acolo pentru a face performanță. Costul antrenamentelor, al cantonamentelor, deplasărilor la concursuri și costul deloc mic al costumelor fac de asemenea ca pasiunea lor să fie una costisitoare, dar au sprijinul părinților, iar în ceea ce privește școala, unde nu pot da randament maxim – înțelegerea profesorilor. Diriginții Nicolae Șerbănescu și Camelia Roxana Lepădat le susțin talentul.

Dansul pentru ei rămâne pură pasiune, de aceea nici nu pun atât de mult accent pe premiile adunate de-a lungul anilor. „Reacția și aprecierile oamenilor din jurul meu îmi aduc satisfacție”, spune Mario. „Rezultatele înseamnă foarte mult pentru mine, cupele nu mă încântă”, mărturisește Sara.

Urmează pentru ei anul acesta un campionat național la Brașov și unul internațional la Sibiu, unde astfel și Târgoviștea va fi reprezentată, suntem convinși, din nou cu succes.

Distibuie