Omul modern are de înfruntat multe provocări: televizoare cu diagonală mare, cinema direct acasă, canapele comode și mâncare care se prepară în 5 minute. Toate aceste „necazuri” se abat asupra omului și-l fac să renunțe, încetul cu încetul, la socializare, la mâncarea gătită și la orice formă de sport. Astfel, în loc să acumuleze prieteni și amintiri din experiențe, omul modern acumulează kilograme și afecțiuni articulare. Pentru că dorim să promovăm un stil de viață cât mai sănătos, astăzi vă facem cunoștință cu Iulian Vasilescu, un antrenor personal care ne va ajuta să luăm cele mai bune decizii pentru a construi o minte și un trup sănătoase.
Iulian are 29 de ani și o dorință puternică de a-i ajuta pe oameni să-și schimbe viața. S-a apucat de sport pe vremea când era doar un copil și-a făcut tot posibilul să-și clădească o carieră în sala de fitness. Dacă în liceu a lucrat doar la barul unei săli, în facultate Iulian a devenit antrenor personal după ce a terminat un cursul de Instructor Fitness și unul de Spinning. Au urmat apoi cursuri de Instructor Fitness-Aerobic, Personal Trainer și Tehnician Nutriționist la ABC Fitness București.
Astăzi, Iulian e de dimineața până seara în sală cu oameni care vor să-și schimbe viața. Fie că antrenează grupuri, individual sau chiar viitori antrenori, Iulian se dedică pasiunii sale și se străduiește să îndrume oamenii spre un stil de viață echilibrat. Și pentru că într-un trup sănătos stă și un suflet curat, la sfârșitul unei săptămâni încărcate, Iulian cântă în biserică.
Ce te motivează, în viață, în tot ceea ce faci?
Oamenii din jurul meu: familia, prietenii și clienții, dar și dorința de a mă dezvolta personal și profesional continuu.
Cum îți motivezi elevii?
Prin creșterea încrederii în forțele proprii și monitorizarea evoluției prin rapoarte periodice cu măsurători și greutate.
Care crezi că este cea mai mare piedică în a avea un stil de viață sănătos și echilibrat in zilele noastre?
”Lipsa timpului”, spun cei mai mulți oameni, dar eu consider că adevăratele motive ar fi lipsa de organizare a timpului și stabilirea altor priorități înaintea celor care ne aduc beneficii în menținerea stării de sănătate fizică și mentală.
Care crezi că sunt cele mai nocive mituri și atitudini promovate de social-media în ceea ce privește nutriția și sportul?
“Dietele minune” care te slăbesc peste noapte și un alt mit ar fi acela că femeile care fac exerciții cu greutăți își dezvoltă excesiv masa musculară.
Sportul în sală sau acasă?
Sportul poate fi făcut oriunde; la sală, acasă, în aer liber, chiar și la muncă.
Marian Grigorescu, la podcastul Oamenii Cetății cu Gabriel Cristache