You are currently viewing În jurul Danei Olteanu, totul este muzică! Acum cântă alături de soțul și fratele ei

În jurul Danei Olteanu, totul este muzică! Acum cântă alături de soțul și fratele ei

Sunt oameni care-și găsesc locul în lume de la vârste fragede și ajung să facă în viață lucrurile pe care le îndrăgesc cel mai tare. Așa e și cazul Danielei Olteanu, vocea trupei Charm Band. Locul ei este pe scenă și-a clădit de mică acest vis. Născută în Zlatna, lângă Alba Iulia, a început să studieze muzica la vârsta de 7 ani, însă în particular pentru că nu existau școli de muică în orașul ei. 6 ani mai târziu, când părinții au înțeles că locul ei e în lumina reflectoarelor, au înscris-o la Liceul de Muzică din Alba Iulia. A studiat și practicat muzica clasică timp de 10 ani. Astăzi, unul dintre colegii de trupă ai Danei este chiar fratele ei cu care a împărtășit dragostea pentru muzică. Drumul a adus-o tocmai la Târgoviște unde a făcut parte din Corul Filarmonicii Muntenia, iar astăzi este profesor de canto  la Liceul de Artă al Cetății.

Știu că ați cântat multă vreme muzică clasică. Cum de ați renunțat la acest gen?

Schimbarea s-a petrecut când aveam 23 de ani și am început ca backing vocals într-o trupă. Mi s-a părut interesant, dar nu suficient. Sigur, o mare influență a avut-o partea materială; se știe că, din păcate, în România și nu numai, muzica clasică nu este suficient apreciată. Aveam câteva exemple apropiate, soliști foarte buni de operă, care își duceau traiul de la o lună la alta, fapt care m-a speriat puțin. În 2013, pornind de la ideea soțului meu, a luat naștere Charm Band. Noi doi, împreuna cu fratele meu și încă un prieten, Rareș, am pus bazele trupei. Nu a fost ușor deloc! Am pornit de la “aproape nimic”, cu niște boxe vechi, primite de la tata, cu microfoane cumpărate din Lidl… Acum râd, atunci îmi venea să plâng. Visam la un microfon bun. Am făcut împrumuturi, rate și ușor ușor ne-am cumpărat echipamentul necesar.

Uneori, în spatele unei femei de succes, unei femei care strălucește, se află un bărbat care-i construiește aripi. Așa a fost și în cazul Danei. Pe ea și soțul ei îi leagă muzica, iar de-a lungul timpului ea le-a fost cel mai mare sprijin. S-au cunoscu pe când ea avea doar 19 ani, iar de atunci sunt mereu împreună. Încurajată de soț, în 2017, Dana a urcat pe scena de la X Factor, însă după multe aplauze și 4 de da, producătorii au decis să nu o treacă totuși mai departe. Un an mai târziu, Dana a urcat pe scena de la Vocea României, i-a impresionat pe jurați și-a ajuns în echipa lui Tudor Chirilă.

 Mulți oameni, părinți în mod deosebit, mă întreabă dacă recomand tinerilor să participe la astfel de concursuri, emisiuni. Este greu să răspund simplu: Da sau Nu. Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că am participat la o vârsta la care eram suficient de matură încât să nu am așteptări, să nu mă simt dezamăgită, indiferent de rezultat. Este o experiență care, cu siguranță, merită trăită, dar la vârsta potrivită.

 

 

Optimistă din fire, pentru Dana nu există un loc care să o împlinească mai mult decât scena. Deși are multe pasiuni, îi plac oamenii și este foarte atașată de elevii săi, cel mai mult din ambiția ei și din sufletul ei îl pune în muzică. Totul în jurul ei e muzică. Dragostea părinților a ținut ritmul primilor ei pași, iar susținerea și încurajările soțului reprezintă muzica pe care o ascultă astăzi pe repeat, iar fetița lor le urmează drumul.

Redactor Claudia F. BADEA

 

Distibuie