You are currently viewing Charlie Ottley a pus Târgoviște pe lista celor 9 destinații ale sezonului 2 din Flavours of Romania

Charlie Ottley a pus Târgoviște pe lista celor 9 destinații ale sezonului 2 din Flavours of Romania

Cunoscutul jurnalist britanic Charlie Ottley a pus și Târgoviștea pe harta Flavours of Romania, în cel de-a doilea sezon. Prima ediție a documentarului a fost cel mai vizionat documentar al postului Netflix în 2020.

Cea de-a doua ediție va avea 9 episoade filmate în toate regiunile istorice din România. Unul a fost filmat săptămâna trecută la Târgoviște, în Vechea Cetate de Scaun a Țării Românești. Documentarul are la bază idea realizării unui portret al României prin călătorii, bucătărie, istorie, dar aduce în atenția publicului și unele probleme legate de conservarea unor valori naționale.

La Târgoviște, Charlie Ottley a filmat la Curtea Domnească, pe șantierul arheologic din Geangoești, dar și în bucătăria Restaurantului Casa Veche.

Charlie Ottley este îndrăgostit de România, şi-a cumpărat o casă la Şirnea, şi s-a stabilit în ţara noastră de câţiva ani alături de partenera sa de viaţă. Jurnalistul a studiat teologia şi filosofia la Universitatea din Bristol. România a descoperit-o s-a în timp ce filma seria de documentare „Wild Carpathia“. Seria a avut un uriaș impact în străinătate, fiind difuzat în 110 ţări şi ajungând la peste 100 de milioane de telespectatori, fiind poate cea mai importantă promovare de care a avut parte țara noastră.

Sperăm că episodul filmat la Târgoviște va convinge cât mai mulți turiști străini să pună și Târgoviștea pe lista orașelor de vizitat în România.

Distribuie: