You are currently viewing From Darkness to Light – o călătorie de explorare a sinelui, într-o expoziție de pictură intuitivă

From Darkness to Light – o călătorie de explorare a sinelui, într-o expoziție de pictură intuitivă

Creativitatea înseamnă a aduce în plan material unicitate, este o cale prin care necunoscutul pătrunde în cunoscut, subtilul ajunge în lumea grosieră. Atunci artistul e un mistic și nu numai din punct de vedere tehnic, ci și autentic din punct de vedere existențial.
Când pictez cu o așa abandonare, de parcă simt că mă dizolv, încep să simt o „vinovatie” în a îmi semna tabloul pentru că știu ca nu eu l-am făcut, ci am permis doar curgerea informației, abia atunci simt ca sunt artist. Cred că este partea cea mai interesantă și un paradox.
 Simt că reusesc să creez cu adevarat ceva, abia atunci când stiu ca nu eu am creat, ci prin mine s-a realizat. Devin un canal  de redare imaterialul perceput în material.
Când sunt unu și intru într-o anumită stare de abandon, plutesc și sunt imponderabilă. Creez.
Pictura intuitivă este o pictură care vine natural și stârnește senzorial. Este ultima abordare a artei de către artista târgovișteancă Roxana Maria Cernea, care a debutat ca Pictez Pereți.

„După povestea pereților pictați, am intrat în lumea picturii mai profund, însă am explorat-o cuminte, poetic, până acum. Încercam să redau povestea tabloului foarte mult. De data aceasta voi lasa culorile să spună povestea din spatele tablourilor. Descoperirea terapiilor complementare și alternative în dezvoltarea personală acum 7 ani, m-au ajutat în lucrul cu sine de-a lungul timpului și astfel, am învățat să pictez ascultându-mi mai mult inima și trăirile interioare.”

Astfel a luat contur  vernisajul „From Darkness to Light”, un Univers Interior surprins prin intermediul picturii intuitive. Expoziția va avea vernisajul pe 14 februarie 2023, de la ora 18.00, în Spațiu de vindecare – un loc unde se organizează cursuri de dezvoltare personală, seminarii, terapii, situat la etajul 2 al supermarketului Diana (Micro IV). Conține 13 lucrări de diverse dimensiuni în tehnici diferite, fiind a doua expoziție personală a artistei și prima în Târgoviște.

„Este mai mult un vernisaj care dorește să interacționeze cu privitorul prin formă, textura, nuanțe. Nu am mai urmărit să redau detalii amănunțite sau portrete deslușite. Este un vernisaj care va fi lăsat să vorbească de la sine, eu doar l-am ghidat ca un chimist care observă un experiment, însă un experiment de emoții, chimistul și eprubeta fiind tot eu.”

Expoziția poate fi vizitată până pe 18.02.2023, conform orarului locației.

Distribuie: