O redeschidere pe care o așteaptă de ceva vreme atât părinții, cât și copii, este ce a bazinului de inot din micro 3. Mai exact bazinul școlar de înot. Din 11 noiembrie, cei care doresc să învețe să înoate și nu au curajul să o facă direct în bazinul olimpic pot veni la bazinul de la CSȘ Târgoviște. Cu toată încrederea, conform informațiilor oferite publicației noastre de către Cătălin Tănase, directorul CSȘ Târgoviște.
“În urma încheierii PROTOCOLULUI privind transmiterea către C.S.Ș. TÂRGOVIȘTE a imobilului – PISCINĂ ACOPERITĂ MICRO III și în conformitate cu prevederile HCL nr. 136/29.03.2022 prin care a fost constituit dreptul de administrare în favoarea unității noastre școlare asupra imobilului, la Bazinul de Înot s-au executat următoarele lucrări pentru a putea repune în funcțiune acest obiectiv:
- Dezafectarea unuia din filtrele de nisip D 1.800 mm existente în căminul technic ce prezenta o crăpătura de dimensiuni mari
- Golirea de nisip vechi a celor două filtre D 1.800 mm existente
- Înlocuirea filtrului D 1.800 mm existent cu 3 baterii de filtrare D 900 mm și 3 pompe autoamorsante
- Reumplerea cu nisip cuartos cu granulație Grad 1 si Grad 2 a filtrului D 1.800 mm
- Umplerea cu nisip cuartos cu granulație Grad 1 si Grad 2 a celor trei filtre D 900 mm
- Refacerea circulitelor hidraulice pentru acomodarea sistemului cu 3 baterii de filtrare și 3 pompe autoamorsante.
- Refacerea circuitului hidraulic de evacuare a apei uzate la spalarea filtrelor
- Refacerea tabloului electric de comandă pompe.
- Reconditionarea pompelor de dozare clor și pH
- Înlocuirea schimbătorului de căldură și refacerea circuitului de alimentare cu agent termic și introducerea pe circuit a unei pompe de retur.
Pentru aceste lucrări s-au folosit:
- 3 Filtre cu nisip D900
- 3 pompe pentru circuitul de filtrare 1.5 CP 230V
- 5400 kg nisip cuartos pentru filtrare granulație 04.-0.8
- 1500 kg nisip cuartos pentru filtrare granulație 1-3
- 1 schimbator de caldura in placi
- 1 pompă de recirculare retur agent termic
- Fittinguri și accesorii PVC-U si PPR, conform ofertei tehnice înaintate în preamblul lucrîrii.
- Accesorii de montaj
- Accesorii de comanda și protectie in panoul electric
Lucrările au fost defintitivate și circuitul de filtrare a apei, circuitul de dozare CL și pH , circuitul de încălzire au fost puse în funcțiune, testate și verificate ele corespunzand din punct de vedere operational și funcțional.
Atât schimbatorul de căldură, cât si pompa de retur agent termic primar pot fi folosite și la dublul capacității existente de producere a căldurii (centrală murală de 90 kW). Schimbătorul de căldură este prevăzut cu posibilitatea adăugării de elemente (plăci) până la dublarea puterii lui (de la 120 la 240 kW), iar pompa de retur are turație variabilă, în acest moment ea funcționând pe treapta a 3-a din 6.
De asemenea s-au realizat lucrări de reparații și zugrăveli la anexele Bazinului, vestiare, grupuri sanitare, toalete, dușuri, camera tehnică și la Balonul presostatic care prezenta fisuri și o stare avansată de uzură.” a precizat Cătălin Tănase.