You are currently viewing Târgoviște – Prima Grădină Zoologică din România adăpostește, astăzi, 150 de specii

Târgoviște – Prima Grădină Zoologică din România adăpostește, astăzi, 150 de specii

De mult, pe vremea când Cetatea era înfloritoare, Domnitorul Petru Cercel a decis să mute capitala Țării Românești la Târgoviște. Așa, la ordinul domnitorului, s-a construit și un loc dedicat îngrijirii sălbăticiunilor.

Anii au trecut, sălbăticiunile s-au tot adunat și după sute de ani, în 1957, apare la Târgoviște prima Grădină Zoologică sub o astfel de denumire. Animalele și-au găsit locul în Parcul din Centrul Orașului, dar nu pentru multă vreme. În 1970, după o trudă de doi ani, au primit o casă nouă în partea de nord a Parcului Chindia, în umbra Turnului. Astăzi, la Grădina Zoologică din Târgoviște își găsesc adăpostul 150 de specii de animale.

În cuștile mari care se străduiesc să imite habitatul natural al animalelor se ascund și specii unice în România: primata Mangabi Negru cu Moț și Hipopotamul pitic, el fiind și cel mai bătrân locuitor. Oamenii care se ocupă de Grădină au reușit să și salveze câteva animale din mâinile stăpânilor care vor doar trofee, dar abuzează de bietele suflete. În plus, s-a reușit și înmulțirea în captivitate a unor specii pe cale de dispariție precum zimbrul sau Califarul Roșu.

Pentru doar 7 lei/adult sau 3 lei/copil, animalele vă așteaptă să le admirați blănurile, jocul și glasul.


Marian Grigorescu, la podcastul Oamenii Cetății cu Gabriel Cristache

Distribuie: