Lansăm astăzi o recomandare mai puțin obișnuită, de petrecere a timpului liber. Neobișnuită, dar cumva în concordanță cu vremurile pe care le trăim. Mai exact, exersarea țintei pentru cei care au mai tras cu arma sau inițierea în tainele tirului pentru cei care nu au avut până acum o asemenea experiență! Noi am ales Complexul de tragere Anatolie Sălceanu – Joița, aflat în județul Giurgiu, dar în imediată vecinătate a comunei Tărtășești. Vorbim de un complex cu poligon atât indoor (adică într-un spațiu închis), cât și outdoor (în spațiu deschis).
În poligon au acces atât posesorii de permise de armă, sportivii din cluburile de tir, dar și publicul larg, în condițiile legii, sub îndrumarea unui instructor/antrenor specializat. Fie că vorbim de antrenamente sportive, fie că vorbim de tir de recreere, la Joița se poate trage cu pistol sau pușcă, în poligonul indoor, trasul la talerele fiind, evident, posibil doar în poligonul outdoor. În plus, doritorii pot opta și pentru trageri nocturne, complexul fiind dotat cu instalație de iluminat specifică.
Noi am ales un pistol Smith & Wesson MP9 și o pușcă semiautomată AR15, pentru poligonul outdoor. Nu a fost prima data când am tras cu arma, dar prima data când am tras cu acest tip de arme, mergând pe recomandarea instructorului. Dacă pentru pistol trebuie un pic mai mult talent, pușca semiautomată ne-a permis să nu ratam niciodată ținta.
Deținerea și folosirea armelor este strict reglementată de o legislație în România, iar recomandarea noastră nu militează, absolut deloc, pentru posibilitatea de deținere sau folosire a armelor la scară largă. Este vorba doar despre dobândirea sau exersarea unei abilități practice, pe care părinții noștri o căpătau în urma serviciului militar obligatoriu sau în cadrul cursurilor de pregătire paramilitară, abilitate de care este ideal să nu avem nevoie. Dar nici un lucru învățat nu prisosește!
Detalii despre Complexul de tragere Anatolie Sălceanu – Joița AICI