You are currently viewing Ziua în care am avut aripi

Ziua în care am avut aripi

Colonelul Preda a zis: “ține manșa delicat, nu mișca mâna brusc, te uiți la botul avionului să fie paralel cu orizontul. Și zbori!…”. Și am zburat!

În copilărie zburam în visele mele. Cu o ușoară fandare a genunchilor, corpul se ridica și zborul era parte din mine, ca și cum o uriașă păsare interioară controla totul. Visul acela a devenit realitate zilele acestea pe Aerodromul Aerogetic de la Ilfoveni. Am zburat de multe ori cu avioanele de linie, dar nu am avut acea senzație din visele copilăriei până la zborul cu avionul ușor deasupra Târgoviștei. Toate locurile atât de familiare văzute dintr-o altă perspectivă, dorința de a ține avionul pe linia corectă de plutire și satisfacția că, sub îndrumarea unui profesionist, poți să pilotezi, au făcut din această experiență una cu adevărat unică. Și, din fericire, repetabilă!  Voi reveni  pe aerodromul Ilfoveni, pentru că da “cine crede în zbor este stăpân peste zare”. Și eu cred!

Daniel Preda, colonel în retragere, este sufletul din spatele proiectului Aerogetic. A părăsit sistemul militar cu un singur gând, să facă ceea ce face astăzi. Adică să pună pe picioare un aerodrom privat, cu școală de pilotaj, zboruri de agreement sau utilitare, servicii conexe pentru aviație și avioane.  (TOATE DETALII AICI) Ca și mine, Daniel Preda e prahovean “adoptat” de Dâmbovița. Poate că am rezonat și prin rădăcinile noastre comune, dar mai mult ca sigur am rezonat prin pasiunea cu care facem ceea ce am ales fiecare să facem.

Și dacă doar frica vă ține la sol, lăsați-o acolo! Urcați cu Daniel în avion și veți vedea totul dintr-o altă perspectivă.

AEROGETIC
Director General – Daniel PREDA
tel: 0720539921
email: danpreda01@yahoo.com

Crina Zamfirescu

Distribuie: