You are currently viewing Alexandra Vasiloiu a obținut Trofeul Festivalului „Ion Dolănescu” și aspiră la cel al „Crizantemei de Aur”

Alexandra Vasiloiu a obținut Trofeul Festivalului „Ion Dolănescu” și aspiră la cel al „Crizantemei de Aur”

E important să nu-i ascultăm pe cei care vor să ne taie aripile, dar e și mai important să înțelegem până la ce înălțime zboară aripile noastre. Adolescenta cu care am stat astăzi de vorbă vrea să-și trăiască visul echilibrat.

Alexandra Vasiloiu este elevă în ultimul an la Liceul de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște și iubește nespus cântecul popular. Și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă de când avea 8 ani, iar părinții au decis să o înscrie la Școala Populară de Arte din Târgoviște. A luat lecții de canto acolo până la vârsta de 14 ani, atunci când a devenit elevă a Liceului de Arte.

Deși cântă și muzică ușoară, cea mai mare dragoste a Alexandrei este doina. Poartă cu mândrie costumul popular al străbunicii și, chiar dacă uneori a primit și comentarii mai puțin simpatice din generația ei pentru faptul că a ales acest gen muzical, Alexandra iubește muzica populară și vrea să facă tot ce-i stă în putere pentru a duce mai departe tradițiile.

A participat la emisiunea „Vedeta Populară”, din cadrul Televiziunii Naționale și de acolo a prins curajul de care avea nevoie pentru a se înscrie la Festivalul-Concurs Național Ion Dolănescu, desfășurat la Târgoviște, A fost surprinsă de faptul că s-a calificat în competiție și-a fost de-a dreptul copleșită atunci când juriul i-a oferit Trofeul Ediției.

Acum, cu bateriile încărcate și cu multă speranță în ochi, Alexandra vrea să ia o pauză pentru a-și susține examenul de Bacalaureat, însă după ce va trece și de admiterea la Conservator, ea speră să se numere printre participanții Festivalului Național de Romanță Crizantema de Aur, ediția din 2024. Vrea să-i calce pe urme fratelui său, instrumentist la Muzici Militare și speră să ajungă una dintre solistele famfarei.

Nici nu vrea să audă de un drum profesional care să nu implice muzica și e din ce în ce mai puțin atentă la oamenii care vor să-i taie aripile, însă înțeleg că are nevoie și de o plasă de siguranță, dar vrea să o construiască și pe aceea tot cu ajutorul muzicii.

Distribuie: