You are currently viewing Anastasia Udroiu-Ivan – de la copilul speriat de apă, la vicecampioană națională la înot

Anastasia Udroiu-Ivan – de la copilul speriat de apă, la vicecampioană națională la înot

Viața noastră se poate schimba atunci când ne așteaptăm mai puțin. Orice pas mic pe care-l facem poate lăsa o urmă adâcă. Așa începe și povestea Anastasiei – cu un lucru mic, pe care unii l-ar fi ignorat și care s-a transformat în stil de viață și chiar în performanță. Aflându-se la mare, familia Udroiu-Ivan a descoperit că micuța Anastasia este îngrozită de apă. Pentru a scăpa de teamă, părinții au decis s-o ducă la doar 3 ani la lecții de înot. A fost suficientă o singură lecție cu antrenorul Felix Stănescu pentru ca fetița să se îndrăgostească de apă. Așa a început totul – cu teamă și dorința de a o învinge.

Anastasia Udroiu-Ivan are astăzi 12 ani și-n spatele chipului curat se ascunde un om mare responsabil, serios și pregătit să muncească oricât e nevoie pentru visul său. Pe lângă multe competiții la care Anastasia a participat în tot acest timp, în 2020 s-a întors acasă, la Târgoviște, cu patru medalii de aur castigate și chiar și cu Marele Trofeu al unei competiții din Bulgaria. După multă muncă, mii de ore de antrenament și sacrificii, la doar un an diferență, în 2021, Anastasia s-a întors de la Campionatul Național de Înot cu titularuta de Vicecampioană Națională.

       „Îmi place înotul pentru că este un sport din care poți sa înveți multe lucruri: seriozitatea, concentrare și să -ți controlezi emoțiile. Cel mai mare vis al meu este sa ajung să particip la Olimpiada din anul 2028.”, ne-a spus Anastasia.

Deși se antrenează și la Târgoviște și în București și a reușit să se mențină pe Podium în aproape toate competițiile la care a participat, Anastasia este un copil sensibil, pasionat de pictură și care iubește caii. Modestă, serioasă și hotărâtă să dea tot ce are mai bun, Anastasia și-a făcut părinții și antrenorii mândri când, în ciuda timpului petrecut în apă, ea a reușit să termine primul semestru al acestui an școlar cu o medie perfectă de 10. Nu-și folosește niciodată antrenamentele pe post de scuze pentru a se sustrage de la responsabilitățile școlare și nu înțelegem cum ceilalți elevi n-au timp să se pregătească de școală chiar și fără un program ca al ei.

Cu un program organizat și-o disciplină demnă de un sportive adevărat, Anastasia Udroiu-Ivan face performanță în tot ce își propune și e pregătită să impresioneze antrenorii Lotului Național de Înot pentru a-și asigura drumul către visul ei de înotător Olimpic.


Distibuie