You are currently viewing Aurelian Dincă (Balaurul) este inima care pompează sângele din Trooper. „Nu s-a pus problema ca asta să fie o carieră.”

Aurelian Dincă (Balaurul) este inima care pompează sângele din Trooper. „Nu s-a pus problema ca asta să fie o carieră.”

În timp ce-l ascultam pe Alin (Coiotu) vorbind despre Trooper în Podcastul Oamenii Cetății mi-am dat seama că sufletul și vocea rațiunii din trupă este de fapt Aurelian Dincă (Balaurul), fratele mai mare al lui Alin. Așa că astăzi am stat de vorbă cu omul de la care a plecat totul. Aurelian Dincă sau Balaurul este epicentrul Trooper. Inspirat și fascinat de unchiul său, Adi Popa, înainte să înceapă clasa I, Balaurul le-a cerut părinților să-l înscrie la școala de muzică, unde a ajuns și Coiotul doi ani mai târziu. Așa a ajuns să facă 8 ani de pian. Pe la 11-12 ani a început să-i surâdă ideea de a cânta la chitară, așa că s-a pus pe învățat de unul singur. Își dorea să facă muzică pentru că la asta se pricepea, dar, rațional și echilibrat din fire, și-a creat mereu o plasă de siguranță.

Cumva, din momentul în care Balaurul a început să își dorească o trupă, lucrurile nu au mai fost despre el, ci au devenit despre Trooper. „Mereu a fost despre Trooper. Chiar și dacă mă întrebi despre mine, răspunsul e tot cu Trooper.”. A început să cânte prin casă alături de Alin, și-a dat seama foarte devreme că îi vin idei de compoziții muzicale și vândut cartofi pentru a-și cumpăra primele instrumente. Aproape de jumătatea anilor ’90 a început să-și caute colegi de trupă. Primul care s-a alăturat a fost Oscar pe care Aurelian l-a învățat să cânte la chitară în ideea de a deveni chitara a doua din trupă, însă s-au prins rapid că Oscar trebuie să fie basist, iar Balaurul chitara a doua. I-a strâns ușor-ușor pe toți și-a început să scrie din ce în ce mai multă muzică. „N-a fost niciodată ideea de hai să cântăm ca să facem niște bani. Ideea de business a apărut mai târziu. Noi eram o gașcă de prieteni și făceam o grămadă de chestii împreună. Printre altele mai și cântam.”.  La începutul anilor 2000, înainte ca Trooper să devină un real fenomen, atunci când Laurențiu Popa s-a alăturat trupei, Balaurul a fost de acord să devină și al chitarist și pentru Simbolic.

 

„E a doua familie! E un vis frumos. Este cu atât mai important pentru mine pentru că reușim să cântăm muzica noastră. Și eu scriu o grămadă de muzică așa că sunt fericit că am lângă mine niște oameni care mă primesc între ei așa cum sunt eu, cu muzica pe care o scriu și acceptă să o cânte. Sper să dureze cât mai mult! În momentul ăsta toți sunt frații mei. Nu se mai pune problema că pe mine și Coiotu ne-a născut aceeași mamă.”

De-a lungul timpului, deși a scris și pentru alți artiști și-a pus și bazele trupei Idol devenită apoi Wild Side, Trooper a ocupat principalul loc în viața lui Aurelian Dincă. Nu se vede făcând altceva, deși i-ar plăcea să scoată un album cu piese scrie pentru Trooper care n-au ieșit, dar care lui îi sunt foarte dragi. Este echilibrul trupei „Eu sunt vocea rațiunii atunci când ei mi se pare că sunt prea optimiști.” Și, deși a trecut și prin momente dificile, n-a renunțat niciodată la dragostea pentru muzică. Îl supără multe, mai ales când vedem cum rock-ul dispare pe zi ce trece din preferințele oamenilor și cum oamenii au o problemă cu mesajele violente din muzica rock, ignorând mesajele poate și mai agresive transmise uneori prin literatură, cinematografie, ori jocuri video. Dar nimic din toate astea nu-l vor face vreodată să renunțe la pasiunea nebună pentru muzică, ori la a doua lui familie. Deși, nu mai stă de mult în fața camerelor, Balaurul este în continuare inima care pompează sângele în Trooper.

 

Distibuie