You are currently viewing Andrei Alexandrescu a devenit vicecampion mondial la culturism după ce s-a întors din Irak și Afganistan

Andrei Alexandrescu a devenit vicecampion mondial la culturism după ce s-a întors din Irak și Afganistan

Andrei Alexandrescu are 45 de ani și este unul dintre cei mai valoroși sportivi ai Cetății. Deși principalul lui job este acela de kinetoterapeut pentru copiii cu deficiențe, Andrei se lasă cu greu dus din sala sa sport. Cu multă muncă și pasiune și cu un stil de viață pe care nu-l recomandă oricui, Andi reușește să fie tată, soț, antrenor și sportiv de performanță. Astăzi este membru al Federației Române de Culturism și Fitness și membru de bază al Lotului Național, însă nu a fost mereu așa.

Andrei a descoperit de mic pasiunea pentru sport. „Nu știam cum să abordez lucrurile, dar am simțit că asta trebuie să fac!”, a spus el. Se antrena cu greutăți improvizate și nu ținea prea mult cont de cât și cum își forțează corpul. „Nu avea cine să ne îndrume.”, spune Andrei despre el și cei cu aceeași pasiune din acea perioadă. Abia când s-a prezentat la admiterea de la Facultatea de Sport lucrurile au devenit foarte serioase. S-a alăturat celor de la Rapid, iar în 1999, pe când avea 22 de ani, a participat la prima lui competiție – Cupa României – unde a obținut locul I pentru categoria sa, respectiv 65 kg. La scurt timp după a decis să se înscrie la stagiul militar și să renunțe la facultate. După un an a avut oportunitatea de a se înrola în armată, așa că n-a stat prea mult pe gânduri. Mai mult, a avut ocazia să plece pe fronturile din Afganistan și Irak și, din păcate, a trăit și experiența de a-și pierde camarazi. S-a întors acasă când s-a născut copilul lui și de atunci s-a și reapucat serios de sport.

Cu ajutorul antrenorului Costel Torcea, Andi a revenit repede pe podium și a câștigat competiție după competiție. Andrei Alexandrescu este Campion Național la Culturism și Campion Național Absolut și Balcanic. În 2017 a obținut al treilea loc la Mondialul organizat în România, în 2019 a devenit vicecampion mondial, iar de curând a obținut titlul de Campion European la categoria sa, master 80kg. Se antrenează mult, iar stilul lui alimentar este mai mult decât strict. În general, lista alimentelor pe care le consumă este foarte scurtă, iar înainte de competiție lucrurile devin și mai serioase. Câteva săptămâni înainte de competiții, proteinele devin principala lui sursă de hrană, iar cu puțin timp înainte de concurs, schimbă proteinele cu carbohidrați și, la ultima competiție, n-a mai consumat apă cu 48 de ore înainte. Pasiunea pe care o are face toate acestea să pară firești pentru el. Deși antrenează sportivi de performanță precum Severin Irimia și Alexandra Orjog și este foarte strict și serios cu antrenamentele, nu recomandă nimănui stilul alimentar pe care el îl are fiind conștient de strictețea și disciplina de care este nevoie pentru un asemenea stil de viață.

Nu refuză niciodată să dea un sfat în sală și nu face niciodată recomandări care-i depășesc sfera de cunoștințe, ori care i-ar putea pune clienții în pericol. Îi încurajează pe tineri să urmeze un astfel de sport, mai ales că, datorită lui Gabriel Toncea, președintele Federației Române de Culturism și Fitness, există și o motivație financiară și o grijă specială pentru sportivii din domeniu. Pasiunea îl ține mereu motivat și deși are și el momente de slăbiciune, Andi e hotărât să nu renunțe niciodată la a face performanță în acest sport. El este o reală sursă de inspirație și un exemplu pentru toți târgoviștenii pasionați de sport, ori care cred că nu-și pot depăși condiția pe oricare alt plan.Distribuie: