You are currently viewing Bianca Antofie, șefa promoției 2023 a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”: „Îmi doresc să fiu cea mai bună variantă a mea”

Bianca Antofie, șefa promoției 2023 a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”: „Îmi doresc să fiu cea mai bună variantă a mea”

Are 22 de ani, se caracterizează ca o fire ambițioasă și perfecționistă și reprezintă cu cinste Târgoviștea. Bianca a absolvit anul acesta Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, cu media 9,70 ca șefă a promoției „General Constantin Christescu – 100”, din care fac parte 269 de ofițeri ingineri, pregătiți pentru întreg Sistemul de Apărare și Securitate Națională și lucrează deja în cadrul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. pe parte de mentenanță. „Încă din liceu am fost pasionată de științele exacte și mi-a plăcut să duc un lucru la bun sfârșit și să-l fac cum trebuie” explică tânăra, absolventă a Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, unde a urmat profil matematică-informatică bilingv engleză.

A ales Academia Militară, inspirată de tatăl său, fost instructor de parașutism și subofițer în cadrul SMFA – Forțele Aeriene Române. ”Valorile insuflate în familie – corectitudiea, curajul și respectul – m-au determinat să continui în direcția aceasta a promovării lor prin alegerea Academiei Militare”. Spune că prima lună, de acomodare cu trecerea de la regimul civil la cel cu caracter militar a fost cea mai grea și este recunoscătoare pentru beneficiile care i le-a adus Acamedia Militară în plan personal și profesional.

Privind în urmă a fost ce trebuia ca să mă pot forma. M-a maturizat, m-a făcut mult mai responsabilă și mai pregătită pentru ceea ce urmează. Am învățat să-mi stabilesc foarte bine obiectivele, să-mi planific activitățile în așa fel încât să-mi organizez bine timpul și să muncesc pentru ceea ce vreau să obțin. M-a schimbat și în plan social pentru că legăturile pe care le stabilești în Academie sunt unice. Trebuind să funcționăm ca un întreg am dezvoltat și abilitățile sociale.”

Îi place domeniul pe care l-a ales pentru că trebuie să învețe constant și vizează un master în inginerie aerospațială, iar pe viitor un doctorat. „Vreau să deprind cât mai multe cunoștințe legate de meseria mea, să mă specializez în domeniu. Îmi doresc să mă dezvolt continuu și să fiu cea mai bună variantă a mea”. Noi îi dorim succes și ne dorim ca exemplul ei să inspire cât mai mulți adolescenți să persevereze cu muncă și seriozitate în visele lor.

Oana Berliba-Soare

    

Distribuie: