You are currently viewing Daniela Rotari: „Am adus dansul academic aici!” Povestea balerinei adoptate de Cetate

Daniela Rotari: „Am adus dansul academic aici!” Povestea balerinei adoptate de Cetate

       Denumirea de „oameni ai cetății” îi intrigă pe unii, căci ei cred că doar cei născuți în Cetate sunt denumiți astfel de noi, însă noi îi numim „oamenii cetății” și pe cei care, deși nenăscuți aici, și-au dedicat harul și sporul Cetății. Printre oamenii care au expus potențialul orașului nostru în lume se numără și balerina și coregraful Daniela Rotari. A venit din Basarabia în București în 1998, iar la Târgoviște a ajuns în urmă cu 10 ani. La început a lucrat alături de fratele său pentru clinica Valeriana ca instructor de fitness și coregraf. După doar un an colaborarea s-a încheiat, însă târgoviștenii au făcut-o să rămână. De fapt, abia după 5 ani a fost convinsă că aici e locul ei.

       „Am venit aici și am găsit dansul la pământ. Eu am adus dansul academic aici și am făcut primele balete clasice.”

În câțiva ani, Daniela Rotari a pus pe picioare propria sa școală de dans, iar astăzi pregătește multe fetițe pentru a face performanță în dans, ori pentru a pune în scenă spectacole. Cel mai mare vis al ei acum este să pună în scenă un spectacol de musical. „Copii ei”, așa cum și ea îi numește, nu învață doar balet, ci și dansuri contemporane, jazz și dans de caracter. Toate acestea făcute cu strictețe și rigoare academică.

       „Pe la 4-5 ani, când auzeam muzică, dansam și abia apoi îmi vedeam de treabă!”

Pasionată de dans din totdeauna, Daniela a muncit mult la visul ei. A început Academia de Arte din Chișinău, a finalizat studilile la UNATC în București și-a dansat o vreme la Teatrul de  revistă. Când a devenit mamă pentru prima dată a înțeles că trebuie să își pună cariera în cui pentru o vreme și, deși de-a lungul timpului a mai jurizat concursuri de dans, nu s-a mai urcat niciodată pe scenă pentru a concura. A ales să cultive talentul pedagogic moștenit de la mama ei. Astăzi este profesor de dans, manager, PR și uneori chiar și sponsor al școlii de dans.

„Această școală există numai și numai datorită susținerii comunității de părinți.”

Deși este și mama a trei copii, Daniela găsește mereu energie și pentru copiii din sală; îi învață, le explică și îi îndrumă către un drum potrivit. Prețuiește fiecare copil care i-a trecut pragul și este tot mai deranjată de felul agresiv în care părinții îți trimit copiii la câte o activitate extracuriculară în fiecare zi. Deși uneori pare dură, Daniela Rotari este un profesionist veritabil și-un artist care-și dorește ca arta lui să fie apreciată de toată lumea.Distribuie: