You are currently viewing „Clopoțica” de la Târgoviște și secretul copilăriei veșnice

„Clopoțica” de la Târgoviște și secretul copilăriei veșnice

 În urmă cu ceva timp, la Podcastul „Oamenii Cetății”, Gabriel Cristache a stat la povești cu Victor Mihalache, omul care-a dat aripi multor copii. Printre copiii care s-au format sub îndrumarea lui, se numără și Roxana Clopotaru sau Clopoțica, așa cum o știu copiii. Roxana a ajuns la Clubul Victorioșilor la 14 ani, destul de târziu comparativ cu ceilalți copii de acolo, însă determinarea și dorința ei de muncă și-au spus cuvântul – în 3 ani de competiții de muzică și teatru, Clopoțica a strâns circa 150 de trofee și premii.

„Trofeul meu de suflet l-am obținut la 15 ani, la un festival în Serbia. Când se strigau premiile și vedeam că aproape se termină și pe mine nu mă strigă, nu pot să spun că nu eram supărată. Apoi am avut cel mai mare șoc când mi-au oferit direct trofeul Festivalului. A fost cea mai incredibilă senzație!”

Clopoțica a muncit mult și-a sacrificat multe pentru a merge la festivaluri, în turnee și pentru a fi mereu pe scenă sau la evenimentele dedicate copiiilor. Din pasiunea pentru scris a devenit și jurnalist licențiat, iar un secret pe care nu-l știu mulți este că Roxana își dorește să scrie cărți pentru copii. Deși nu-și dorește să renunțe la cariera de jurnalist și nu exclude colaborarea cu un trust sau un canal media, Clopoțica are grijă și de pasiunea ei pentru muzică și teatru și se pregătește de zor pentru noi Festivaluri.

Astăzi, Clopoțica se află în Satul Poveștilor, în gașca lui Zâmbilici și e mai mereu înconjurată de copii. Împrăștie permanent în jur energie pozitivă, liniște și candoare de parcă ar avea o sursă magică pentru puterea ei de a rămâne mereu optimistă și cu zâmbetul larg pe buze. Am aflat că există o sursă a magiei – Clopoțica se încarcă mereu cu energia copiiilor pe care-i face fericiți prin prezența ei. Nu vrea să renunțe niciodată la a face lucruri pentru copii și alături de ei. Își dorește să facă terapie cu ei și să le aducă bucuria în suflet și celor mai puțin norocoși și zi după zi se străduiește să țină vie magia poveștilor.

N-a avut un drum lin. A muncit să le țină pe toate în frâu ca un adult ce sărise peste multe dintre etapele copilăriei. A trecut peste răutățile gratuite ale celor din jur și a pierdut repede naivitatea de copil. Poate că nu crede prea mult în oamenii mari, însă crede în copii, în super-puterile lor. La 23 de ani, Clopo și-a păstrat bucuria de a trăi a unui copil, zâmbetul cald și pofta de joacă. Se simte împlinită în jurul copiilor și într-o bună zi va deveni un model pentru cei mici.Pictorul Mihai Șerbănescu a venit la podcastul Oamenii Cetății, cu Gabriel Cristache, într-o discuție despre artă și spiritualitate.

Distibuie