Erica se strecura pe lângă mama ei atunci când picta și se uita ore în șir la grația și delicatețea cu care această punea culorile pe pânză. Își băga mânuțele prin vopselurile mamei și așa a ajuns să pună mâna pe tușuri și pe culoare ca să facă propriile desene, dar pânza și acuarela au rămas doar locuri de refugiu.
Până în clasa a X-a Erica s-a concentrat mai mult pe școală, matematica fiind domeniul în care excela. Așa a apărut Erica pe care o vedeau cei din jur. La 16 ani, Erica a decis să transforme pasiunea pentru pictură într-o carieră. Așa a ajuns la Școala Populară de Arte din Târgoviște și pentru următorii doi ani Pictorul Mihai Șerbănescu i-a devenit mentor. Cum profesorul a știut să șlefuiască talentul incontestabil al Ericăi, în 2014 ea a fost admisă pe un loc bugetat la UNArte București, la secția de grafică, deși nu venea de la un liceu de artă. Și așa s-a născut Erica, cea ce-și pictează autoportretul pe oglinzi.
În școala generală a apărut și poezia în viața Ericăi, tot ca un paravan în spatele căruia să-și ascundă sentimentele. Cum a avut norocul de a fi înconjurată de câțiva oameni care, cu stăruință, să-i clădească aripi, Erica a devenit din ce în ce mai bună și în acest domeniu, iar în 2014, la invitația Profesorului Ionuț Cristache, Erica a devenit unul dintre editorialiștii Gazeta Dâmboviței. O găsiți alături de noi și astăzi, săptămână de săptămână, cu poezii și gânduri născute dintr-o minte de matematician și-un suflet de artist.
Cu timpul, Erica a devenit o parte importantă din Echipa Gazeta Dâmboviței, ea ocupându-se de coperțile unora dintre volumele Colecției noastre de Cultură. Mai mult, în urmă cu câteva luni, un volum cu numele Ericăi s-a alăturat Colecției, un volum care adună la un loc textele sale din Gazetă. În aceiași zi, în foaierul Teatrului din Târgoviște, Erica și-a lansat și primul volum de poezie – Refugii, o carte căreia ea i-a dat suflet, culoare, eleganță și tuș.
Astăzi, deși este un pictor pe lângă ale cărui tablouri nu poți trece indiferent, Erica este grafic designer pentru o agenție de publicitate. Astfel, Erica, o poezie de om, a reușit să dea sens artei în matematică și matematicii în artă.
Delicată și dedicată, Erica e o poezie care ne spune durerea și visele unui eu liric de dincolo de ochii oamenilor, dar și un tablou care ne arată câte culori se pot îngrămădi în ochii celor ce au visuri și speranță.
Claudia F. BADEA