You are currently viewing Dana Dragomir – „Eu nu le ofer lecții copiiilor. Le dăruiesc iubire!”

Dana Dragomir – „Eu nu le ofer lecții copiiilor. Le dăruiesc iubire!”

 

Cu inima cât un purice și cu o modestie peste limite, Coregrafa Dana Dragomir a fost de acord să vorbim despre pasiunea ei. Mi-a spus sfioasă câteva lucruri despre ea, apoi, când a început să vorbească despre copii, Dana și-a schimbat total vocea. Despre ea nu spune prea multe decât dacă ajungi să te apropii de sufletul ei, dar despre copiii pe care-i antrenează vorbește cu energie, mândrie și dragoste. În propria ei sală, Dana își dedică aproape tot timpul copiiilor și trăiește prin bucuria lor visul ei de a fi balerină.

De cât timp sunteți coregraf?

    Îmbrățișez această meserie de 16 ani, dar cochetez cu dansul de la o vârstă fragedă. Am început cu baletul la 4 ani și am continuat cu dansul modern și gimnastica ritmică până la vârsta de 16 ani. Mi-am reluat activitatea sportivă apoi în 2009 urmând cursurile de aerobic și step aerobic la „Centrul de Studi P.A.F International Master Class Association ” devenind instructor de Aerobic si Step. Am absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport și am devenit voluntar Special Olypics Romania participând în programul de „Fitness Sofit” dedicat copiilor cu dizabilități intelectuale. În 2019 am devenit instructor de dans acreditat in cadrul școlii de formare DANCE SPORT ACADEMY și tot în același an obțin și statutul de jurat în urma parcurgerii cursului de licențiere DANCE JUDGE. De 5 ani am propria mea sală de dans în care îmi desfășor activitatea cu copiii.

 

Care credeți că este cea mai importantă performanță obținută până acum?

Pentru mine fiecare concurs, spectacol sau proiect a reprezentat o performanță. Performanțele pentru mine sunt experiențe si amintirile de neuitat. Unul dintre acele momente ar fi cel în care am participat cu trupa Woander Girls împreună cu copii speciali trupa ÎNGERI ÎNTRE ÎNGERI la deschiderea Jocurilor Naționale Special Olimpycs Romania care s-au desfășurat la Târgoviște. O experiență de neuitat a fost participarea la Gala Premiilor Dance Sport Academy unde am avut onoarea să participăm si să facem parte din Spectacolul Alice în Tara Minunilor .Am primit premiul pentru Coregraful Anului 2019. Pot să spun că la fiecare concurs la care au participat copii au fost pe Podium. Cred că cea mai mare performanță este, de fapt, FERICIREA COPIILOR!

 

Care este cel mai mare vis în calitate de coregraf ?

Cel mai mare vis este ca, fie și numai unul dintre copii pe care îi formez să ajungă să îmbrățișeze această meserie, iar atunci când ajung la bătrânețe sa îl privesc cu drag și mândrie.

 

Care credeți că este cel mai important lucru pe care un copil îl poate învăța prin dans?

     Eu nu le ofer lecții copiilor. Le dăruiesc dragoste! Aceasta este primul lucru pe care îl spun copiiilor – să transmită iubire și să danseze cu sufletul și din suflet. DANA înseamnă D-dăruire, A – ambiție, N – naturalețe, A – atitudine. Acestea sunt lucruri pe care încerc să le transmit și copiilor.

 

Dana vorbește cu multă dragoste despre dans și despre copiii ei. Printre cei mici se simte în largul ei și cel mai bine se exprimă prin dans.


Puiu Jipa, la Oamenii Cetății cu Gabriel Cristache

Distibuie