You are currently viewing Teodora, micuța campioană la înot, care iubește pictura, dar și matematica

Teodora, micuța campioană la înot, care iubește pictura, dar și matematica

     Am făcut deja un obicei din a vă face cunoștință cu micuții înotători pe care, cu multă grijă și puțină magie, Felix Stănescu îi transformă în campioni. Ne plac oamenii care fac din Municipiul Târgoviște o comunitate, dar ne plac și omuleții care peste ani vor urca pe podium la Olimpiadă și care se vor mândri că sunt oameni ai Cetății.

     Astăzi facem cunoștință cu Teodora Chivu, o copilă de 9 ani cu un zâmbet cât noi toți de mare. Pentru că era foarte speriată de apă, părinții Teodorei au decis s-o ducă la lecții de înot atunci când ea avea doar 3 ani și jumătate. Așa i-a cunoscut Teea pe Răzvan Iancu și Felix Stănescu. Ei au transformat frica în bucurie și jocul în disciplină. Dar într-o zi Felix a văzut ceva mai mult decât abilitatea de a înota, iar de un an și jumătate Teea face înot de performanță și participă la competiții naționale și internaționale.

     „Nu știu ce îi spune, dar este singurul care o determină să facă lucruri pe care îi este foarte teamă să le facă.”

     Așa ne-a descris mama Teodorei superputerea pe care o are Felix. Drept dovadă, în atât de puțin timp de pregătire, însă cu o muncă de 4 ore pe zi, 6 zile din 7, Teea s-a clasat între primii 12 la „Talent Cup Spring”, la Sofia, în 2021. S-a întors de la Cupa Hyperion cu patru medalii și-a mai pus în acest timp scurt mai multe medalii la colecție. Este motivată, iar mama ei spune că înotul a devenit o muncă, nu doar o joacă.

     Teea e ambițioasă! Visează la Olimpiadă și se străduiește să se împartă între școală și pasiunea ei. Este pasionată de pictură, îi place matematica și-a purtat o vreme chiar și echipamentul de karate. Dacă își păstrează determinarea și pasiunea cu care sare în apă de fiecare dată, noi vom fi aici să scriem și-n ziua în care va ajunge în lotul național, ori în ziua în care, la Olimpiadă, i se va pune o mediale de aur la gât.

Distibuie