You are currently viewing Dr. Cristian Purcăroiu: „Mi-am făcut și îmi fac treaba cu pasiune, cu plăcere!”

Dr. Cristian Purcăroiu: „Mi-am făcut și îmi fac treaba cu pasiune, cu plăcere!”

Mulți oameni cred în destin și în puterea universului de a aranja lucrurile și tocmai din acest motiv, universul nu l-a lăsat pe medicul Cristian Purcăroiu să își irosească harul în alt domeniu. Acum în vârstă de 65, Cristian Purcăroiu este specializat în medicină internă și salvează mii de vieți de 38 de ami. N-a vrut să fie medic, însă la îndemnul soției a dat admiterea la Facultatea de Medicină și n-a trecut examenul din prima. Un an mai târziu, prins deja în stagiul militar, a ales pregătirea medicală militară. După terminarea studiilor a ajuns să profeseze direct în Spitalul Militar Central. „Am fost un răsfățat. Nu m-au detașat, nu m-au trimis în niciun teatru de operare.” După 10 ani a venit în Dâmbovița ca Șef al Policlinicii Militare care, la acea vreme, se afla la Fieni, Policlinică pe care a mutat-o în Târgoviște, în zona Pavcom. Deși colegii din Spitalul Militar rădeau de el și-i spuneau că locul lui e în capitală, Dr. Purcăroiu a pus familia pe primul loc și-a vrut să rămână lângă oamenii dragi. „Sunt târgoviștean 100%!”. A plecat din domeniul militar prin demisie și-a deschis clinica Purmed aflată în spatele Primăriei Municipiului Târgoviște.

Seriozitatea și rigoarea militară se simt permanent în vocea și atitudinea lui. Își tratează pacienții cu respect și empatie și se bucură de fiecare dată când știe c-a mai salvat o viață. „Pe mine mă interesează să stau de vorbă cu omul, să aibă încredere în mine.” Pentru el „Medicina Internă rămâne regina!” și nu s-a oprit nici astăzi din a studia cât de mult se poate tocmai pentru siguranța pacienților lui.

 

Mă atașez de pacienți. Nu sunt Dumnezeu să dau nemurire și mai sufăr și eu după ei.”

 

A investit mult în medicina târgovișteană și tot pentru că pune viața pe primul loc a semnat un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar oamenii pot merge la consultații și cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Ceea ce oamenii nu știu este că, din costul total al unei consultații, respectiv 150 de lei, CAS decontează doar 30 de lei. Restul îi acoperă medicul pentru a-i ajuta pe cei pentru care o sumă de bani de acest gen este mai mult decât importantă. Prioritate la ușa cabinetului au cei cu probleme mai serioase de sănătate, nu prietenii sau alte cunoștințe. La un moment dat, la ușa cabinetului său se afla și un Colonel cu mama lui. Văzând că gradele nu-i acordă prioritate, a intrat peste medic în cabinet și-a început să-l certe că nu-i acordă mamei lui atenția cuvenită. După ce-a văzut că femeia nu avea în realitate mai nimic, doctorul Purcăroiu i-a dat o lecție importantă Colonelului. I-a spus că nu știe de ce suferă mama lui și l-a trimis la Spitalul Militar unde a fost nevoit să stea la rând cu alți pacienți aproape 8 ore.

 

Deși nu și-a dorit să devină medic, astăzi își prețuiește meseria. A muncit mult, nu pentru faimă, ci pentru siguranța oamenilor care-i trec pragul. Pretinde respectul pe care îl oferă și tratează anual circa 5 000 de oameni.

Tot de la el am aflat și că târgoviștenii se confruntă cu tot mai multe afecțiuni cardiace și diabet, însă speranța de viață a oamenilor a crescut.

 

Distribuie: