You are currently viewing Elena Constantin a adus la Târgoviște prima medalia de aur la Oină – sportul național al României

Elena Constantin a adus la Târgoviște prima medalia de aur la Oină – sportul național al României

      Elena Constantin are 16 ani și este eleva liceului „Voievodul Mircea” din #municipiultargoviște, dar și membru al Clubului Sportiv Școlar Târgoviște. Practică atletismului de aproape 10 ani, Elena este multiplă campioană națională la aruncarea suliței. Deși și-a început parcursul sportiv cu mingea de oină. Elena a renunțat repede la mingea grea și a trecut la suliță. A participat la multe competiții și a adus acasă multe medalii. Sub îndrumarea antrenorului Cornel Pătrășcan și a profesorului Marian Enache s-a clădit un sportiv motivat și nedispus să renunțe.

 

În contextul Olimpiadelor Naționale, pentru probele sportive, Elena Constantin a fost singurul elev dâmbovițean care a reprezentat județul. Dintre toate probele de pentatlon, cea care i s-a potrivit a fost cea de aruncare a mingii de oină. Astfel tânăra a reușit o lovitură pe o distanță de 60,9 m. Astfel, Elena a devenit detașat campioană națională la aruncarea mingii de oină.

Deși nu-și dorește neapărat să practice sportul național al României, eleva visează să devină profesor de educație fizică și antrenor. Nu-și neglijează școala, dar între teme și antrenamente reușește să rămână motivată și determinată să câștige cât mai multe competiții.

Distribuie: