You are currently viewing L-am scos la tablă pe Profu’ de română și-a primit un 10 la purtare

L-am scos la tablă pe Profu’ de română și-a primit un 10 la purtare

Într-o zi, din întâmplare, am descoperit pe internet un băiat care m-a învățat care-i pluralul corect al unor cuvinte. Apoi mi-a spus conjugarea corectă a unor verbe și pronunția bună pentru cuvinte pe care le foloseam zi de zi. Atunci descoperisem cel mai simpatic prof de română, iar astăzi am descoperit un om dedicat, hotărât și cu un zâmbet molipsitor.

Florentin Daniel Gheorghe are 29 de ani și de mai bine de doi ani este Profu de română. A devenit profesor în 2019 după ce a absolvit Facultatea de Litere, dar și pe cea de Teologie din cadrul Universității Valahia din Târgoviște. După doar câteva luni de stat la catedră, pandemia l-a provocat pe profesorul de Limba și Literatura Română să găsească soluții pentru a-i ține motivați pe elevii de clasa a VIII-a. Astfel, Florentin a început să structureze materia pentru Evaluarea Națională și să o pună în clipuri de 3-4 minute pe care le-a încărcat pe YouTube. După un timp, din dorința de a face ceva util și de a-i ajuta pe ceilalți, au apărut și videoclipurile despre greșelile de scriere și vorbire pe care oamenii le fac frecvent. Așa a devenit Profu’ de română din ce în ce mai popular pe internet.

Dacă o persoană își ia ceva bun din ceea ce fac, mie îmi e suficient!

Pentru că este la început de drum în carieră, Florentin este extrem de entuziast și se bucură de fiecare experiență trăită alături de elevii săi. „Îmi iau energia de la ei. Îmi iau viață” Se străduiește să-i motiveze, să-i determine să învețe din drag, nu din necesitate, iar cei mici se bucură de fiecare activitate care-i scoate din rutina specifică sistemului educațional românesc. Cu zâmbetul pe buze aproape tot timpul, cu vocea caldă și inima deschisă, Florentin creează o relație puternică de atașament cu elevii săi și asta îi permite să-i angreneze în tot soiul de proiecte. Din păcate, la fiecare final de an școlar, Profu’ trebuie să renunțe la acea legătură emoțională cu cei mici și să o ia de la capăt, cu alți elevi, în următorul an. Lipsa posibilității de a devenit titular pe un astfel de post, crede el, îl va face să-și piardă ușor-ușor din entuziasm.

Deși îmi spunea că nu s-a regăsit în profesia de teolog, am văzut la Florentin Gheorghe un har, o bunătate și o inocență pe care le vezi rar într-un om, darămite într-un teolog. Face lucruri din dragoste pentru meseria lui, pentru copii și nu cere mai nimic în schimb. A strâns în jurul lui o întreagă comunitate care-i apreciază munca. Pentru cei care ajung să-l cunoască pe Profu’ de română, el devin un model profesional, o motivație și o sursă aproape inepuizabilă de inspirație.

Distribuie: