You are currently viewing La 11 ani, Sara Ene studiază la pian repertoriu de Conservator

La 11 ani, Sara Ene studiază la pian repertoriu de Conservator

Unii copii sunt adevărate fenomene. Este și cazul Sarei Ene, al cărui secret al reușitei constă, în principal, în dorința inepuizabilă de a învăța. Este frumoasă, delicată, ambițioasă și foarte muncitoare. Studiază de trei ani și jumătate pianul cu prof. Andreea Andrei, la Școala Populară de Arte “Octav Enigărescu” din Târgoviște, iar acum, la 11 ani, a ajuns la performanța de a cânta repertoriu de nivel de facultate, deși este numai clasa a V-a. „În 2019, la vârsta de 7 ani, a văzut niște filmulețe pe youtube și ne-a spus că i-ar plăcea să cânte la pian. S-a simțit atrasă de acest instrument deși nu avem pe nimeni în familie să fi cântat vreodată. Ne-am mobilizat” povestește Ana-Maria Ene, mama sa, cum a debutat totul.

“În primul an, îmi amintesc că nici măcar nu a vorbit cu mine, dar era foarte receptivă și cu o mare dorință de a învăța. Și pe lângă ce îi cerem eu, venea cu lucruri suplimentare în ideea să nu mă dezamăgească. Apoi am sesizat o ambiție foarte mare și m-am dedicat mai mult. Am încercat să-i forțez limitele și a putut să ducă. A muncit mult, are tehnică, ceea ce îi dă posibilitatea de a aborda repertorii foarte dificile, iar în prezent studiază repertoriu de Conservator”, ne-a spus profesoara sa, Andreea Andrei.

„Are zile când stă și câte două ore la pian și exersează”

Rezultatele nu nu au întârziat să apară și din 6 concursuri naționale pentru amatori la care a participat, a obținut  5 locuri I și 1 loc II. „Cel mai important premiu pentru mine este cel obținut la Concursul Naţional de Pian “Virtuozii” de la Brăila. Când cânt mă simt foarte fericită, mai ales când știu că fac notele bine”, spune Sara cu acceași fragilitate pe care o manifestă, dar care ascunde totuși o mare forță lăuntrică. „Noi, părinții, vedem că este foarte multă muncă, mai mult decât talent. Repetă zilnic, îi place foarte mult. Are zile când stă și câte două ore la pian și exersează. Iar meritul este în egală măsură și al doamnei profesoare. Dacă nu o îndrăgea pe doamna, nu cred că erau rezultatele acestea”, dezvăluie Ana-Maria Ene o altă parte a succesului fiicei sale – conexiunea cu profesoara sa.

Urmează pentru mica pianistă Concursul National de Interpretare pentru Pian ”LIRIKA” , la București, după care țintește concursuri internaționale fiindcă își dorește să urce pe scene mai mari pentru a-și testa abilitățile și cunoștințele.

Distribuie: